Bábovka s cuketou
Cuketová bábovka je nenáročný a zdravý recept, který umožňuje spojit sladké pečivo s ovoce-zeleninovou složkou. Díky cuketě je bábovka vláčná a šťavnatá. Tento recept je ideální zejména v době, kdy je cuketová sezóna.
Ingredience
- 200 g cuketu
- 50 g kakaa
- 100 g cukru
- 2 vejce
- 150 ml oleje
- 200 g hladké mouky
- 1 bal prášku do pečiva
- špetka soli
- trocha másla a hladké mouky na vymazání a vysypání formy
Nejnovější letáky
Postup
Cuketu nastrouháme na jemno a necháme okapat.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme olej a stále mícháme. Pak přidáme nastrouhanou cuketu a opět promícháme.
Mouku smícháme s kakaem, práškem do pečiva a solí. Tuto směs pak postupně přidáváme k těstu a mícháme do rovnoměrné hmoty.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou, následně do ní vlijeme těsto. Pečeme při 180°C přibližně 40 minut.
Po upečení necháme bábovku chvilku vychladnout, poté ji opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout úplně. Bábovka z cukety je na světě!