Zdroj: izmask from Getty Images
Babiččiny vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky jsou jedním z mých nejoblíbenějších vánočních cukroví a těším se na ně po celý rok. I když se na první pohled může zdát, že je jejich příprava složitá, jsou velmi jednoduché a výsledek je vždy perfektní.
Ingredience
- 300 g Polohrubá mouka
- 200 g Máslo
- 2 kus Vanilkové cukry
- 100 g Mleté vlašské ořechy
- 80 g moučkový cukr
- špetka soli
- citronová kůra
- moučkový cukr na obalení
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve smíchejte mouku, máslo, ořechy, moučkový cukr, sůl a citronovou kůru.
Z těsta vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a nechte ji alespoň 30 minut odpočívat v lednici. Tento krok je velmi důležitý, protože pomáhá těstu ztuhnout, což usnadňuje jeho tvarování.
Než začnete rohlíky tvarovat, předehřejte troubu na 180 stupňů. Těsto z lednice rozdělte na menší části a z každé vytvarujte tenký váleček, který nakrájejte na stejné kousky.
Z každého kousku vytvarujte malý váleček.
Kůrky položte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte přibližně 10-12 minut nebo dokud pěkně nezezlátnou.
Ještě teplé rohlíčky obalte ve směsi vanilkového a moučkového cukru.