INZERCE

Zdroj: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení

Babiččina buchtovna

Chutný a osvěžující koláč plný sezónních jahod, tak ho dělá babička.

INZERCE

Ingredience

porce
15

Košík

  • 150 g cukr Přidáno do
  • 200 g mouka hladká speciální Přidáno do
  • 1 ks prášek do pečiva Přidáno do
  • 2 ks Velká vejce Přidáno do
  • 100 ml mléko Přidáno do
  • 1 čajová lžička Vanilkový extrakt Přidáno do

Obsah

  • 500 g čerstvé jahody Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180°C. Těsto připravíte tak, že smícháte cukr, mouku a prášek do pečiva. Poté přidáte vejce, mléko a vanilkový extrakt a pořádně promícháte.

2. Krok

Jahody umyté. Pokud jsou jahody velké, můžete je nakrájet na menší kousky.

3. Krok

Nasypte těsto do pekáčku a na vrchol rozprostřete jahody. Bublaninu pečte 30-35 minut, nebo dokud není zlatohnědá a pevná.

4. Krok

Nechte dort vychladnout a poté ho můžete podávat. Je perfektní s kopcem šlehačky a pořádnou dávkou slunce.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty