INZERCE
Zdroj: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení
Babiččina buchtovna
Chutný a osvěžující koláč plný sezónních jahod, tak ho dělá babička.
INZERCE
Ingredience
porce
15
Košík
- 150 g cukr
- 200 g mouka hladká speciální
- 1 ks prášek do pečiva
- 2 ks Velká vejce
- 100 ml mléko
- 1 čajová lžička Vanilkový extrakt
Obsah
- 500 g čerstvé jahody
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180°C. Těsto připravíte tak, že smícháte cukr, mouku a prášek do pečiva. Poté přidáte vejce, mléko a vanilkový extrakt a pořádně promícháte.
2. Krok
Jahody umyté. Pokud jsou jahody velké, můžete je nakrájet na menší kousky.
3. Krok
Nasypte těsto do pekáčku a na vrchol rozprostřete jahody. Bublaninu pečte 30-35 minut, nebo dokud není zlatohnědá a pevná.
4. Krok
Nechte dort vychladnout a poté ho můžete podávat. Je perfektní s kopcem šlehačky a pořádnou dávkou slunce.