INZERCE
Zdroj: Canva
Babiččin pečený čaj
Milujete čaje? Měli jste někdy úžasný pečený čaj? Babiččin pečený čaj recept je skvělý nápoj na chladné zimní dny. Pojďte si ho také připravit!
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 3 čajové sáčky černého čaje
- 3 skořicové hůlky
- 1 lžička celého kardamomu
- 1 lžička celých hřebíčků
- 1 lžička celého koriandru
- 1 lžička celého kmínu
- 1 lžička černého pepře
- 1 kousek zázvoru
- 4 šálky voda
- 2 šálky mléka
- 2 Lžíce Med
- 1⁄2 šťava z citrónu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
Prvně v hrnci smíchejte vodu, čajové sáčky, skořicové hůlky, kardamom, hřebíček, koriandr, kmín, pepř a zázvor.
2. Krok
Přiveďte k varu a vařte cca 5 minut.
3. Krok
Přidejte mléko a med a ohřejte, dokud se krásně nesmíchají s kořením. Pokud chcete sladší chuť, přidejte více medu či jiného sladidla.
4. Krok
Odstavte z ohně a přidejte šťávu z citronu.
5. Krok
Nechte louhovat asi 5 minut.
6. Krok
Proceďte čaj přes síto, abyste odstranili koření a zázvor.
7. Krok
Podávejte horké a užijte si bohatou a kořenitou chuť pečeného čaje.
8. Krok
Další skvělou volbou je pečený čaj ze švestek.