INZERCE
Azu po tatarsku
Nejenže azu po tatarsku s rýží vyniká svou tatarskou specifickou chutí, ale také bohatostí ingrediencí a pestrostí vůní, které vás zavedou přímo na východ.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g vepřového masa
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 200 ml rajčatového protlaku
- 1 lžička soli
- půl lžičky mletého pepře
- půl lžičky mleté papriky
- půl lžičky kurkumy
- 1 Lžíce sladké papriky
- malá hrst kopru
- olej
- 200 g Rýže
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Měkké vepřové maso nakrájíme na malé kousky a osolíme.
2. Krok
Nakrájenou cibuli a mrkev orestujeme na oleji asi 10 minut.
3. Krok
Přidáme maso a necháme ho, dokud nebude zcela hotové.
4. Krok
Přidáme nakrájený česnek, rajčatový protlak, mletý pepř, mletou papriku a kurkumu. Dobře promícháme.
5. Krok
Přidáme vodu tak, aby bylo vše pokryto a vaříme na nízké teplotě asi hodinu.
6. Krok
Rýži uvaříme podle návodu na balení.
7. Krok
Na talíř naložíme rýži, na ni naskládáme azu a posypeme posekaným koprem.