INZERCE

Zdroj: Soumen59 for Pixabay

Asijské kari "Biriyani" s kuřecím masem a rýží basmati

Biryani je vydatné rýžové jídlo z Asie. Aromatická rýže basmati se dusí v pikantní rajčatovo-smetanové omáčce a podává se jako vydatný guláš s kuřecím masem. Asijský pokrm z kuřecího masa, kari a rýže potřebuje trochu času, ale je to zvláštní chuťový zážitek!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Promytá rýže basmati Přidáno do
  • 500 g Kuřecí kousky Přidáno do
  • 3 nakrájené na kostičky Cibule Přidáno do
  • 3 pyré rajčata Přidáno do
  • 200 g jogurt Přidáno do
  • 2 Tablespoon Zázvorovo-česneková pasta Přidáno do
  • 2 zelená Chilli papričky, rozpůlené Přidáno do
  • 4 hřebíček Přidáno do
  • 3 Kardamonové lusky Přidáno do
  • 2 Skořicové tyčinky Přidáno do
  • 1 KL kmín Přidáno do
  • 1 KL Kurkuma v prášku Přidáno do
  • 1 KL Červené chilli v prášku Přidáno do
  • 1 KL garam masala Přidáno do
  • 2 bobkové listy Přidáno do
  • 4 Tablespoon Olej na vaření nebo ghí Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Příprava receptu biriyani začíná namáčením rýže basmati ve vodě po dobu asi 30 minut. Tento krok považuji za zásadní, protože rýži dodá dokonalou konzistenci.

2. Krok

Zatímco se rýže namáčí, rozehřejte v hluboké pánvi olej. Já dávám přednost ghí pro jeho oříškovou chuť, která se k tomuto pokrmu velmi hodí.

3. Krok

Jakmile je olej rozpálený, přidejte hřebíček, kardamomové lusky, skořici a kmín a míchejte asi 1-2 minuty, dokud koření nezačne praskat. Buďte opatrní, koření by se nemělo spálit!

4. Krok

Poté přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, zelené chilli papričky a bobkové listy a smažte, dokud cibule nezezlátne.

5. Krok

Nyní přidejte těstoviny s kořením, rajčata, kurkumu, červené chilli a sůl a dobře promíchejte.

6. Krok

Jakmile jsou rajčata měkká, přidejte kuře a vařte je asi 10 minut, dokud není uvařené.

7. Krok

Nyní přidejte jogurt a garam masalu do misky biriyani a znovu promíchejte.

8. Krok

Nakonec slijte namočenou rýži a přidejte ji do pánve. Pro rovnoměrné vaření by měla být rýže zcela pokryta omáčkou. Vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud rýže nevstřebá všechnu vodu. Indické biryani podávejte teplé.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty