INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/s6dMTyMmIOv7lu3SrW-i/ba5c3d8adff216aadabfa5662a668e.jpeg)
Zdroj: FB: Rady a recepty starých mám na nezaplatenie :)
Znojemská s rýží
Výborná znojemská roštenka z hovězího masa a omáčkou s okurkovou příchutí. Je to tradiční česko - slovenské jídlo.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 1 kg Hovězí steak
- 2 ks cibule
- 2 pl hladká mouka
- 6 ks Nakládané kyselé okurky
- olej
- mletý černý pepř
- Sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Hovězí roštěnku umyjeme a nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme a okořeníme.
2. Krok
Cibuli nakrájíme nadrobno a opražíme ji na oleji do skla.
3. Krok
Po chvíli přidáme k cibuli plátky panenky a necháme je zatáhnout z obou stran.
4. Krok
Nakonec maso podlijeme a dusíme do měkka.
5. Krok
Krátce před koncem dusení přidáme k vepřové pečeni nastrouhané kyselé okurky.
6. Krok
Když je voříšek udušený, vybereme ho z hrnce a výpek zahustíme hladkou moukou.