INZERCE
Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami

Vychutnejte si klasickou a výtečnou znojemskou hovězí pečeni podle mého receptu od. Podávat ji můžete s knedlíky nebo rýží

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg hovězí loupané plece z Řeznictví Globus Přidáno do
  • oloupané a nakrájené Přidáno do
  • 150 g sádla na opečení Přidáno do
  • 250 g špeku na prošpikování Přidáno do
  • 200 g kyselých znojemských okurek Přidáno do
  • 100 ml láku z okurek Přidáno do
  • 50 g dijonské hořčice Přidáno do
  • 112 l hovězího vývaru Přidáno do
  • 200 g pikantních okurek cornichos na ozdobu Přidáno do
  • 4 lžiček masla Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

1

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1
2. Krok

Hovězí plec si nejprve očistíme od přebytečných blan, poté nakrájíme nahrubo špek a dlouhým tenkým nožem maso protkneme přes vlákno alespoň na dvou místech. Do otvoru vložíme špek, aby maso bylo šťavnaté a voňavé. Klidně si necháme špek zmrazit, bude se nám lépe vkládat do masa. Maso ještě osolíme a opepříme.

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1
3. Krok

Předehřejeme si ohnivzdorný pekáč a v něm rozehřejeme sádlo. Zprudka opečeme osolené a dostatečně okořeněné maso tak, aby se nám zatáhlo ze všech stran.

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1
4. Krok

Poté vyndáme a znova sádlo rozehřejeme. Vložíme nakrájenou cibuli a smažíme do hodně tmavé barvy. Klidně si cibuli, když bude tmavá, zalijeme lákem z okurek a znova restujeme. Přidáme lžíci dijonské hořčice a nakrájené nebo nastrouhané znojemské okurky.

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1
5. Krok

Předehřejeme horkovzdušnou troubu na 185 °C. Do tohoto základu vložíme zpět maso a zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby na zhruba 1,5 hodiny. Potom vpichem zkontrolujeme maso; mělo by být měkké.

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1
6. Krok

Maso vyjmeme ze šťávy a dáme stranou, omáčku dochutíme solí, pepřem a lákem z okurek. Můžeme si odebrat třetinu omáčky bokem a ponorným mixérem rozmixovat, abychom si omáčku trochu přihustili bez použití mouky a škrobu. Poté do omáčky přidáme pár pikantních nakládaných malých okurek cornichons.

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1
7. Krok

Rovnou servírujeme – maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou s pikantními okurkami. Jako vhodnou přílohu použijeme třeba dušenou rýži nebo knedlík z Poctivé výroby Globus.

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty