INZERCE
Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami

Vychutnejte si klasickou a výtečnou znojemskou hovězí pečeni podle mého receptu od. Podávat ji můžete s knedlíky nebo rýží

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg hovězí loupané plece z Řeznictví Globus Přidáno do
  • oloupané a nakrájené Přidáno do
  • 150 g sádla na opečení Přidáno do
  • 250 g špeku na prošpikování Přidáno do
  • 200 g kyselých znojemských okurek Přidáno do
  • 100 ml láku z okurek Přidáno do
  • 50 g dijonské hořčice Přidáno do
  • 112 l hovězího vývaru Přidáno do
  • 200 g pikantních okurek cornichos na ozdobu Přidáno do
  • 4 lžiček masla Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

1

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1
2. Krok

Hovězí plec si nejprve očistíme od přebytečných blan, poté nakrájíme nahrubo špek a dlouhým tenkým nožem maso protkneme přes vlákno alespoň na dvou místech. Do otvoru vložíme špek, aby maso bylo šťavnaté a voňavé. Klidně si necháme špek zmrazit, bude se nám lépe vkládat do masa. Maso ještě osolíme a opepříme.

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1
3. Krok

Předehřejeme si ohnivzdorný pekáč a v něm rozehřejeme sádlo. Zprudka opečeme osolené a dostatečně okořeněné maso tak, aby se nám zatáhlo ze všech stran.

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1
4. Krok

Poté vyndáme a znova sádlo rozehřejeme. Vložíme nakrájenou cibuli a smažíme do hodně tmavé barvy. Klidně si cibuli, když bude tmavá, zalijeme lákem z okurek a znova restujeme. Přidáme lžíci dijonské hořčice a nakrájené nebo nastrouhané znojemské okurky.

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1
5. Krok

Předehřejeme horkovzdušnou troubu na 185 °C. Do tohoto základu vložíme zpět maso a zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby na zhruba 1,5 hodiny. Potom vpichem zkontrolujeme maso; mělo by být měkké.

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1
6. Krok

Maso vyjmeme ze šťávy a dáme stranou, omáčku dochutíme solí, pepřem a lákem z okurek. Můžeme si odebrat třetinu omáčky bokem a ponorným mixérem rozmixovat, abychom si omáčku trochu přihustili bez použití mouky a škrobu. Poté do omáčky přidáme pár pikantních nakládaných malých okurek cornichons.

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1
7. Krok

Rovnou servírujeme – maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou s pikantními okurkami. Jako vhodnou přílohu použijeme třeba dušenou rýži nebo knedlík z Poctivé výroby Globus.

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty