:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/7TQi_zfxmqmx8sMuHI25/c57171db00c1cfafd49fff2633a617.jpeg)
Znojemská hovězí pečeně z loupané plece s pikantními okurkami
Vychutnejte si klasickou a výtečnou znojemskou hovězí pečeni podle mého receptu od. Podávat ji můžete s knedlíky nebo rýží
Ingredience
- 1 kg hovězí loupané plece z Řeznictví Globus
- oloupané a nakrájené
- 150 g sádla na opečení
- 250 g špeku na prošpikování
- 200 g kyselých znojemských okurek
- 100 ml láku z okurek
- 50 g dijonské hořčice
- 11⁄2 l hovězího vývaru
- 200 g pikantních okurek cornichos na ozdobu
- 4 lžiček masla
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
1
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/7TQi_zfxmqmx8sMuHI25/b817e01c62b955fdb91ea06d376686.jpeg)
Hovězí plec si nejprve očistíme od přebytečných blan, poté nakrájíme nahrubo špek a dlouhým tenkým nožem maso protkneme přes vlákno alespoň na dvou místech. Do otvoru vložíme špek, aby maso bylo šťavnaté a voňavé. Klidně si necháme špek zmrazit, bude se nám lépe vkládat do masa. Maso ještě osolíme a opepříme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/7TQi_zfxmqmx8sMuHI25/e4641feff47f6c2489e6a8a61b7fc4.jpeg)
Předehřejeme si ohnivzdorný pekáč a v něm rozehřejeme sádlo. Zprudka opečeme osolené a dostatečně okořeněné maso tak, aby se nám zatáhlo ze všech stran.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/7TQi_zfxmqmx8sMuHI25/1d477b3d8128f17ac16587eab17a8c.jpeg)
Poté vyndáme a znova sádlo rozehřejeme. Vložíme nakrájenou cibuli a smažíme do hodně tmavé barvy. Klidně si cibuli, když bude tmavá, zalijeme lákem z okurek a znova restujeme. Přidáme lžíci dijonské hořčice a nakrájené nebo nastrouhané znojemské okurky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/7TQi_zfxmqmx8sMuHI25/528282585d2dc96cb09d20e4519317.jpeg)
Předehřejeme horkovzdušnou troubu na 185 °C. Do tohoto základu vložíme zpět maso a zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby na zhruba 1,5 hodiny. Potom vpichem zkontrolujeme maso; mělo by být měkké.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/7TQi_zfxmqmx8sMuHI25/c5f5d6f9e5707b204c1e0215354bdb.jpeg)
Maso vyjmeme ze šťávy a dáme stranou, omáčku dochutíme solí, pepřem a lákem z okurek. Můžeme si odebrat třetinu omáčky bokem a ponorným mixérem rozmixovat, abychom si omáčku trochu přihustili bez použití mouky a škrobu. Poté do omáčky přidáme pár pikantních nakládaných malých okurek cornichons.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/7TQi_zfxmqmx8sMuHI25/288b4f5961e91e54532b51a51a9532.jpeg)
Rovnou servírujeme – maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou s pikantními okurkami. Jako vhodnou přílohu použijeme třeba dušenou rýži nebo knedlík z Poctivé výroby Globus.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/7TQi_zfxmqmx8sMuHI25/eeabae98eeaca61f717f6ce720652f.jpeg)