INZERCE
Zelňačka

Zelňačka

Zalňačka patří právem k těm nejlepším polévkám u nás dělame ze 2 druhu zelí a 3 druhu masa a uzenin

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 100 g domácího uzeného špeku Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 3 ks klobásky Přidáno do
  • 12 hlávky bílého zelí Přidáno do
  • 1 kg kysaného zelí Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • 2 Lžíce mleté červené papriky Přidáno do
  • 5 kuliček nového koření Přidáno do
  • 5 kuliček jalovce Přidáno do
  • 5 ks bobkového listu Přidáno do
  • 2 dcl červeného vína sůl a pepř na dochucení čerstvá petrželka na dozdobení Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Všechny suroviny postupně nakrájíme. Rozehřejeme si větší hrnec, kde pomalu vyškvaříme nakrájený špek tak, aby pustil co nejvíce sádla. Poté v sádle orestujeme nakrájenou cibulku do zlatova.

Zelňačka - krok přípravy 1
2. Krok

Jakmile je cibulka orestovaná do tmava, přidáme kmín, bobkový list a nakrájené klobasky, které orestujeme.

Zelňačka - krok přípravy 1
3. Krok

Poté přidáme mletou papriku se zbylým kořením, jalovcem a novým kořením.

Zelňačka - krok přípravy 1
4. Krok

Vše spolu chvilku zarestujeme, ale opatrně, aby se paprika nespálila a nezhořkla. Poté zalijeme vínem a necháme chvíli dusit.

Zelňačka - krok přípravy 1
5. Krok

Přidáme nakrouhané bílé zelí společně s propláchnutým a nakrájeným kysaným zelím.

Zelňačka - krok přípravy 1
6. Krok

Přilijeme trochu vody tak, aby se nám vše společně dusilo. Pod pokličkou dusíme alespoň 0,5 hodiny, dokud není zelí a klobáska měkká. Ke konci dochutíme solí a pepřem.

Zelňačka - krok přípravy 1
7. Krok

Servírujeme s čerstvým chlebem anebo jen tak ozdobené s petrželkou, je možno použít i zakysanou smetanu.

Zelňačka - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Sušení

28 recepty

Dršťky

118 recepty

Rýže

176 recepty

Mascarpone

132 recepty

Nepečené

197 recepty

Vánoční

84 recepty

Celer

143 recepty

Saláty

267 recepty

Sušenky

20 recepty

Čočka

37 recepty

Čokoláda

314 recepty