INZERCE

Zdroj: Canva

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar je jednou z nejuniverzálnějších surovin, které můžete mít v kuchyni. Je skvělý do polévek, ale může se hodit i na dochucení nebo jako základ omáček. A co je na tom nejlepší? Výroba vývaru je jednoduchá a cenově dostupná!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 středně velké mrkve Přidáno do
  • 1 větší petržel Přidáno do
  • 1 rajče Přidáno do
  • 2 řapíky celeru Přidáno do
  • Petržel Přidáno do
  • libeček Přidáno do
  • 112 l voda Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Do velkého hrnce dejte 1,5 litru vody a přiveďte ji k varu. Mezitím očistěte zeleninu.

2. Krok

Mrkev a petržel rozkrojte napůl a v případě potřeby (podle velikosti) podélně.

3. Krok

Rozehřejte pánev s nepřilnavým povrchem a zeleninu na několika místech orestujte.

4. Krok

Tento krok je důležitý, protože zelenina krásně zhnědne, zvýrazní se její chuť a povrch zkaramelizuje, což jak všichni víte, vytváří spoustu chutí.

5. Krok

Zeleninu přidejte do vroucí vody a osolte. Doporučuji nevynechávat sůl, protože pokud se vývar neosolí, nikdy nebude správně ochucený.

6. Krok

Vývar vařte 30-45 minut. Zeleninový vývar lze vařit až do bodu varu, což je výhoda oproti masovým vývarům.

7. Krok

Hotový vývar přeceďte přes jemné síto a rychle zchlaďte nebo ihned podávejte!

8. Krok

Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty