Zebří narozeninový cheesecake
Cheesecake klidně i místo dortu. Tento je navíc zajímavý svým "zebří" dvoubarevným vrstvením.
Ingredience
Text
- 200 g Koláč
- 100 g máslo
Náplň
- 500 g tvaroh jemný
- 200 g smetanový sýr
- 200 g zakysaná smetana
- 2 vejce
- 2 polévková lžíce mouka hladká speciální
- 60 g moučkový cukr
Světlá část
- 1⁄2 balíčky vanilkový cukr
- vanilková esence
Temná část
- 50 g hořké čokolády
- 50 g Nutely
- 5 g kakao
Nástroje
- 100 g bílá čokoláda
- 25 g hořké čokolády
- 40 ml Zamotaný má šlehání
Nejnovější letáky
Postup
Rozmixujeme sušenky. Přidáme máslo pokojové teploty a opět promícháme. Směs vysypeme do kulaté formy (24cm) vyložené pečícím papírem a rovnoměrně ji naklepáme po okrajích a na dno formy. Připravenou bázi dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů přibližně 8-10 minut.
Tvaroh, smetanový sýr a smetanu vyšleháme ručním mixérem. Přišleháme vejce a následně mouku a cukr. Náplň rozdělíme na dvě stejné části. Do jedné přimícháme vanilkovou esenci a cukr a do druhé kakao, rozpuštěnou čokoládu a nutellu. Na předpečený korpus střídavě naléváme do středu tmavou a světlou část, dokud obě nevyčerpáme.
Připravené dáme péct do trouby předehřáté na 155 stupňů cca 55 minut. Během pečení umístěte na dno trouby plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnout alespoň půl hodiny v pootevřené troubě.
Polevu připravíme rozpuštěním čokolády se smetanou v hrnci na mírném ohni za stálého míchání. Polevu vylejeme na připravený koláč a odložíme do lednice, ideálně přes noc.