Zdroj: Pixabay
Zdravý domácí jahodový džem z chia semínek
Tento zdravý, jednoduchý a lahodný jahodový džem z chia je přirozeně slazený medem. Je plný výživných chia semínek, vyžaduje pouze čtyři ingredience a jeho příprava je neuvěřitelně snadná. Tento džem se skvěle hodí k namazání na toast, na palačinku, a dokonce je výborný i do ranní ovesné kaše.
Ingredience
- 2 šálky čerstvých jahod (lze použít i mražené)
- 2 pl medu
- 2 pl Semínek chia
- 1 čajová lžička čerstvé citronové šťávy
Nejnovější letáky
Postup
Pokud používáte čerstvé jahody, omyjte je a oloupejte, pokud používáte mražené, není třeba je připravovat. Jahody vložte do hrnce na střední teplotu.
Jakmile se bobule začnou zahřívat a začne z nich vytékat šťáva, rozmačkejte je vidličkou nebo šťouchadlem na brambory, dokud se nerozmělní, ale nezůstane několik kousků.
Vmíchejte chia semínka, med a citronovou šťávu, dokud se dobře nespojí.
Snižte teplotu na minimum a nechte džem asi 15 minut vařit, občas zamíchejte, aby se nepřichytil k pánvi.
Jakmile džem zhoustne, stáhněte pánev z ohně a nechte ho několik minut vychladnout.
Džem přelijte do sklenice, nechte ho zcela vychladnout a poté přiklopte a uložte do chladničky.
Džem vydrží v lednici až dva týdny.