INZERCE

Zdroj: Pixabay

Zdravé zeleninové plněné žampiony Portobello

Plněné žampiony Portobello jsou skvělým předkrmem nebo hlavním jídlem! Tento vydatný recept obsahuje čerstvé portobellos plněné sýrovou a pikantní náplní, které jsou dokonale upečené. Veganská varianta, kterou si každý host jistě zamiluje!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 houby portobello Přidáno do
  • 2 pl olivového oleje Přidáno do
  • 1 Malá cibule, jemně nakrájená Přidáno do
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekaného Přidáno do
  • 1 Paprika, jemně nasekaná Přidáno do
  • 1 Paprika, jemně nasekaná Přidáno do
  • 1 šálek Nakrájeného špenátu Přidáno do
  • 12 šálek strouhanky Přidáno do
  • 1 šálek Rozdrobený sýr feta (pro veganskou variantu nahraďte veganským sýrem) Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • Čerstvá petržel na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 375 stupňů F (190 stupňů C).

2. Krok

Žampiony portobello opatrně očistěte a odstraňte stopky. Lžící vyškrábněte žábry a připravte si místo na nádivku.

3. Krok

Na pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli, česnek a papriku. Vařte, dokud zelenina nezměkne, asi pět minut.

4. Krok

Na pánev přidejte nasekaný špenát a restujte, dokud nezvadne. Odstavte z ohně.

5. Krok

V míse smíchejte uvařenou zeleninovou směs se strouhankou a sýrem feta. Podle chuti osolte a opepřete.

6. Krok

Každou houbu naplňte velkým množstvím nádivky.

7. Krok

Houby rozložte na plech. Pečte 15-20 minut, dokud houby nezměknou a nádivka nezíská zlatohnědou barvu.

8. Krok

Vyjměte z trouby, ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte ještě teplé.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty