Zdroj: Pixabay
Zdravé zeleninové plněné žampiony Portobello
Plněné žampiony Portobello jsou skvělým předkrmem nebo hlavním jídlem! Tento vydatný recept obsahuje čerstvé portobellos plněné sýrovou a pikantní náplní, které jsou dokonale upečené. Veganská varianta, kterou si každý host jistě zamiluje!
Ingredience
- 4 houby portobello
- 2 pl olivového oleje
- 1 Malá cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekaného
- 1 Paprika, jemně nasekaná
- 1 Paprika, jemně nasekaná
- 1 šálek Nakrájeného špenátu
- 1⁄2 šálek strouhanky
- 1 šálek Rozdrobený sýr feta (pro veganskou variantu nahraďte veganským sýrem)
- sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petržel na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 375 stupňů F (190 stupňů C).
Žampiony portobello opatrně očistěte a odstraňte stopky. Lžící vyškrábněte žábry a připravte si místo na nádivku.
Na pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli, česnek a papriku. Vařte, dokud zelenina nezměkne, asi pět minut.
Na pánev přidejte nasekaný špenát a restujte, dokud nezvadne. Odstavte z ohně.
V míse smíchejte uvařenou zeleninovou směs se strouhankou a sýrem feta. Podle chuti osolte a opepřete.
Každou houbu naplňte velkým množstvím nádivky.
Houby rozložte na plech. Pečte 15-20 minut, dokud houby nezměknou a nádivka nezíská zlatohnědou barvu.
Vyjměte z trouby, ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte ještě teplé.