Zdroj: Pixabay: Freeimage_1605
Zdravé vlhké dýňové muffiny s kořením
Tyto dýňové muffiny s kořením, o které se s vámi ráda podělím, přinášejí uklidňující vůni podzimního koření. Jejich vlhká drobenka a úžasná chuť dýňového koření si jistě získají i ty nejzarytější odpůrce dýní.
Ingredience
- 13⁄4 šálky Univerzální mouka
- 1 šálek krystalový cukr
- 1⁄2 šálek hnědý cukr
- 1 čajová lžička prášek do pečiva
- 1⁄2 čajová lžička prášek do pečiva
- 1⁄2 čajová lžička sůl
- 2 lžíce Koření na dýňový koláč
- 2 Velká vejce
- 1 šálek Dýňové pyré z konzervy
- 1⁄2 šálek rostlinný olej
- 1 polévková lžíce mléko
- 1 čajová lžička Vanilkový extrakt
Nejnovější letáky
Postup
Troubu předehřejte na 190 °C a do formy na muffiny s 12 košíčky vložte papírové vložky. Urychlíte tím proces pečení a pomůžete muffiny upéct rovnoměrně.
Na suchou směs ve velké míse prošlehejte univerzální mouku, cukr krystal, hnědý cukr, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl a koření na dýňový koláč. Tento krok považuji za zásadní pro dosažení jednotné chuti všech muffinů.
V samostatné míse vyšlehejte vejce, dýňové pyré, rostlinný olej, mléko a vanilkový extrakt, dokud se dobře nespojí. Doporučuji použít vejce o pokojové teplotě, protože se tak muffin upeče rovnoměrněji.
Postupně přidávejte suchou směs k mokrým přísadám, jemně míchejte a dávejte pozor, abyste těsto nepromíchali. To je velmi důležité, protože přílišné promíchání by mohlo mít za následek hustší a tužší muffin.
Těsto rovnoměrně rozdělte do připravených košíčků na muffiny a každý naplňte asi do tří čtvrtin. Tím zajistíte, že muffiny pěkně vykynou, a dosáhnete atraktivního zaobleného povrchu.
Pečte 20 až 25 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. V polovině pečení nezapomeňte formu otočit, aby se upekla rovnoměrně. Vyjměte muffiny z trouby a nechte je 10 minut vychladnout ve formě, poté je přeneste na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly. Tento proces chlazení je nutný, aby se muffiny lépe vyjímaly z papírové vložky.