INZERCE

Zdroj: Pixabay: Ray_Shrewsberry

Zdravé klasické dýňové koláčky s kořením

Tyto zdravé dýňové koláčky jsou vlhké, lehce kořeněné a ideální pro podzimní snídani, která zahřeje duši. Tento recept na zdravé koláčky překvapivě vytváří jemné a chutné koláčky - díky dýňovému pyré, které nahrazuje tradiční prvky s vysokým obsahem tuku.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 2 šálky celozrnná mouka Přidáno do
  • 0.3 šálek hnědý cukr Přidáno do
  • 1 čajová lžička prášek do pečiva Přidáno do
  • 12 čajová lžička prášek do pečiva Přidáno do
  • 12 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 1 čajová lžička Mletá skořice Přidáno do
  • 12 čajová lžička mletý muškátový oříšek Přidáno do
  • 12 čajová lžička mletý zázvor Přidáno do
  • 14 čajová lžička Mletý hřebíček Přidáno do
  • 12 šálek Studené nesolené máslo Přidáno do
  • 12 šálek Studené nesolené máslo Přidáno do
  • 34 šálek čisté dýňové pyré Přidáno do
  • 0.3 šálek mléko Přidáno do
  • 1 čajová lžička Vanilkový extrakt Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Začněte předehřátím trouby na 425 stupňů Fahrenheita. Tímto postupem předejdete zbytečnému čekání. Žádné těsto by nemělo čekat, ovlivňuje to jeho strukturu.

2. Krok

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a koření. Během let jsem se naučila, že suché přísady by měly jít dohromady. Je to tajemství rovnoměrného rozložení chuti.

3. Krok

Studené máslo nakrájejte na malé kousky a ty pak vmíchejte do suchých ingrediencí pomocí nože na pečivo. Směs by měla připomínat jemnou drobenku. Nezapomeňte použít studené máslo, je to zásadní pro dosažení dokonalé struktury koláčků.

4. Krok

V samostatné míse smíchejte dýňové pyré, mléko a vanilkový extrakt. Po spojení pomalu vmíchejte tyto mokré přísady do suchých.

5. Krok

Jakmile vše smícháte, vyklopte těsto na rovnou plochu a několikrát ho jemně prohněťte. Pokud se trochu lepí, lehce ho poprašte moukou. Nehněťte příliš, mohly by být koláčky tvrdé.

6. Krok

Z těsta vytvarujte kruh o tloušťce jednoho centimetru a nakrájejte ho na osm trojúhelníků. Může to vypadat tenké, ale věřte mi, že se koláčky během pečení hodně roztáhnou.

7. Krok

Koláčky položte na plech vyložený pergamenovým papírem a nechte mezi nimi volný prostor. Pečte je v předehřáté troubě asi 15 minut nebo dokud okraje nezezlátnou.

8. Krok

Před podáváním je nechte vychladnout. Teplé koláčky jsou sice lákavé, ale po vychladnutí trochu ztuhnou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty