Zdroj: Pixabay: Ray_Shrewsberry
Zdravé klasické dýňové koláčky s kořením
Tyto zdravé dýňové koláčky jsou vlhké, lehce kořeněné a ideální pro podzimní snídani, která zahřeje duši. Tento recept na zdravé koláčky překvapivě vytváří jemné a chutné koláčky - díky dýňovému pyré, které nahrazuje tradiční prvky s vysokým obsahem tuku.
Ingredience
- 2 šálky celozrnná mouka
- 0.3 šálek hnědý cukr
- 1 čajová lžička prášek do pečiva
- 1⁄2 čajová lžička prášek do pečiva
- 1⁄2 čajová lžička sůl
- 1 čajová lžička Mletá skořice
- 1⁄2 čajová lžička mletý muškátový oříšek
- 1⁄2 čajová lžička mletý zázvor
- 1⁄4 čajová lžička Mletý hřebíček
- 1⁄2 šálek Studené nesolené máslo
- 1⁄2 šálek Studené nesolené máslo
- 3⁄4 šálek čisté dýňové pyré
- 0.3 šálek mléko
- 1 čajová lžička Vanilkový extrakt
Nejnovější letáky
Postup
Začněte předehřátím trouby na 425 stupňů Fahrenheita. Tímto postupem předejdete zbytečnému čekání. Žádné těsto by nemělo čekat, ovlivňuje to jeho strukturu.
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a koření. Během let jsem se naučila, že suché přísady by měly jít dohromady. Je to tajemství rovnoměrného rozložení chuti.
Studené máslo nakrájejte na malé kousky a ty pak vmíchejte do suchých ingrediencí pomocí nože na pečivo. Směs by měla připomínat jemnou drobenku. Nezapomeňte použít studené máslo, je to zásadní pro dosažení dokonalé struktury koláčků.
V samostatné míse smíchejte dýňové pyré, mléko a vanilkový extrakt. Po spojení pomalu vmíchejte tyto mokré přísady do suchých.
Jakmile vše smícháte, vyklopte těsto na rovnou plochu a několikrát ho jemně prohněťte. Pokud se trochu lepí, lehce ho poprašte moukou. Nehněťte příliš, mohly by být koláčky tvrdé.
Z těsta vytvarujte kruh o tloušťce jednoho centimetru a nakrájejte ho na osm trojúhelníků. Může to vypadat tenké, ale věřte mi, že se koláčky během pečení hodně roztáhnou.
Koláčky položte na plech vyložený pergamenovým papírem a nechte mezi nimi volný prostor. Pečte je v předehřáté troubě asi 15 minut nebo dokud okraje nezezlátnou.
Před podáváním je nechte vychladnout. Teplé koláčky jsou sice lákavé, ale po vychladnutí trochu ztuhnou.