INZERCE

Zdroj: Pixabay : congerdesign

Zdravá snídaně - vaření ovesné kaše

Ovesná kaše byla v naší rodině vždy oblíbená. Zvláště v chladných zimních měsících nebo když se cítíme trochu nemocní, je recept na tuto hřejivou a zdravou kaši to pravé - snadno se připravuje a pokaždé s námi dělá divy.

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 1 Pohár ovesné vločky Přidáno do
  • 4 Šálky voda Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
  • Volitelně: cukr, med nebo agávový sirup na oslazení Přidáno do
  • Volitelně: ovoce a/nebo ořechy na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Chcete-li uvařit ovesné vločky, nejprve vložte ovesné vločky na pánev. Toto množství je ideální pro dvě osoby, ale můžete ho samozřejmě přiměřeně zvýšit nebo snížit. Podle mých zkušeností vám tento poměr ovesných vloček a vody zajistí dokonalou ovesnou kaši.

2. Krok

Přidejte vodu. Je důležité poznamenat, že ne všechna voda by měla být přidána okamžitě. Začněte asi se 3 šálky a v průběhu vaření přidávejte podle potřeby.

3. Krok

Přidejte špetku soli. Může se zdát zvláštní přidávat sůl do obvykle sladkého jídla, ale pomáhá to zvýraznit ostatní chutě - tento trik jsem se naučila od své babičky.

4. Krok

Směs vařte na mírném ohni. Neustále míchejte, aby se ovesné vločky nepřipálily a neměly nepříjemnou chuť. Během 15 až 20 minut by měla směs začít houstnout a být slizká.

5. Krok

Ovesné vločky ochutnejte a v případě potřeby přidejte více vody. Jakmile dosáhnete požadované konzistence, můžete ji stáhnout z ohně.

6. Krok

Zdravé ovesné vločky - známé také jako ovesná kaše - podávejte horké. Pokud chcete, můžete ji osladit trochou cukru, medu nebo agáve a ozdobit ovocem nebo ořechy.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty