INZERCE
Zapečený feta sýr v těstě filo

Zapečený feta sýr v těstě filo

Feta sýr je tradiční a nejznámější sýr v Řecku. Podává se jako dip snad ke všem jídlům. Tak jako byl v časech minulých ve školních jídelnách kompot u všech jídel i když se tam někdy nehodil.

INZERCE

Ingredience

porce
3
  • 2 pláty těsta filo Přidáno do
  • 2 plátky sýru feta Přidáno do
  • 1 lžíce černého a bílého sezamového semínka Přidáno do
  • 2 lžíce olivového oleje na potření Přidáno do
  • 2 lžíce medu Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

1. Rozprostřete plát těsta filo a polovinu potřete olejem. Uchopte nepotřenou část a přeložte na potřenou. Plát fety dejte na kraj kratší strany těsta do středu, přehněte okraje těsta směrem dovnitř a fetu zabalte.

2. Krok

2. Při balení suché části těsta potírejte tukem. Zabalenou fetu položte na plech skládanou stranou směrem dolů, povrch znovu potřete olejem a posypte sezamem. Vložte do předehřáté trouby na 190 stupňů a pečte do zlatova cca 15-17’.

3. Krok

3. Po vytažení z trouby pokapte medem a podávejte.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty