INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/CaO3NITyOeremaEzr8bX/431dbd722285a841c2e42d181edd80.jpeg)
Zapečený feta sýr v těstě filo
Feta sýr je tradiční a nejznámější sýr v Řecku. Podává se jako dip snad ke všem jídlům. Tak jako byl v časech minulých ve školních jídelnách kompot u všech jídel i když se tam někdy nehodil.
INZERCE
Ingredience
porce
3
- 2 pláty těsta filo
- 2 plátky sýru feta
- 1 lžíce černého a bílého sezamového semínka
- 2 lžíce olivového oleje na potření
- 2 lžíce medu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
1. Rozprostřete plát těsta filo a polovinu potřete olejem. Uchopte nepotřenou část a přeložte na potřenou. Plát fety dejte na kraj kratší strany těsta do středu, přehněte okraje těsta směrem dovnitř a fetu zabalte.
2. Krok
2. Při balení suché části těsta potírejte tukem. Zabalenou fetu položte na plech skládanou stranou směrem dolů, povrch znovu potřete olejem a posypte sezamem. Vložte do předehřáté trouby na 190 stupňů a pečte do zlatova cca 15-17’.
3. Krok
3. Po vytažení z trouby pokapte medem a podávejte.