INZERCE
Zapečený baklažán s těstovinami

Zapečený baklažán s těstovinami

Vynikající šťavnatý baklažán.

INZERCE

Ingredience

porce
3
  • 70 g jarní cibulky Přidáno do
  • 250 g lilek Přidáno do
  • 15 g máslo Přidáno do
  • 50 g Uzená šunka Přidáno do
  • 5 Křepelčí vejce Přidáno do
  • 2 rozdrcený stroužek česneku Přidáno do
  • 8 Rajče Přidáno do
  • 100 g Plátkový uzený sýr Přidáno do
  • 130 g těstoviny Přidáno do
  • kari Přidáno do
  • Uzená paprika mletá Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • rozpuštěné máslo Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Nejdříve si nakrájíme lilek na kolečka a posolíme, aby nám hořkost odešla, necháme chvíli odstát.

2. Krok

Na másle orestujeme nakrájenou jarní cibulku. Přidáme uzenou šunku nakrájenou na malé kousky. Spolu ještě chvíli orestujeme. Po vychladnutí vmícháme křepelčí vejce, jsou hutnější než slepičí a také zdravější, uzenou mletou papriku, sůl, kari. Promícháme spolu, vznikne nám náplň na baklažán.

3. Krok

Vymažeme Janovu misku máslem a rozložíme na dně vařené těstoviny. Plátky lilku umyjeme od soli, osušíme a rozložíme na vařené těstoviny.

4. Krok

Na plátky baklažánu naneseme náplň, na vrch náplně rozložíme rajčata a přikryjeme uzeným sýrem a trochu posypeme mletou červenou paprikou. Dáme do předehřáté trouby a upečeme, nakonec pouze z vrchu zapékáme. Hotovo a podáváme, dobrou chuť.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Oběd

2838 recepty

Rýže

176 recepty

Pomazánky

200 recepty

Saláty

271 recepty

Dýně

51 recepty

Mascarpone

132 recepty

Droždí

252 recepty

Dezert

1917 recepty

Nepečené

204 recepty

Zelí

166 recepty