Zapečený baklažán s těstovinami
Vynikající šťavnatý baklažán.
Ingredience
- 70 g jarní cibulky
- 250 g lilek
- 15 g máslo
- 50 g Uzená šunka
- 5 Křepelčí vejce
- 2 rozdrcený stroužek česneku
- 8 Rajče
- 100 g Plátkový uzený sýr
- 130 g těstoviny
- kari
- Uzená paprika mletá
- sůl
- rozpuštěné máslo
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve si nakrájíme lilek na kolečka a posolíme, aby nám hořkost odešla, necháme chvíli odstát.
Na másle orestujeme nakrájenou jarní cibulku. Přidáme uzenou šunku nakrájenou na malé kousky. Spolu ještě chvíli orestujeme. Po vychladnutí vmícháme křepelčí vejce, jsou hutnější než slepičí a také zdravější, uzenou mletou papriku, sůl, kari. Promícháme spolu, vznikne nám náplň na baklažán.
Vymažeme Janovu misku máslem a rozložíme na dně vařené těstoviny. Plátky lilku umyjeme od soli, osušíme a rozložíme na vařené těstoviny.
Na plátky baklažánu naneseme náplň, na vrch náplně rozložíme rajčata a přikryjeme uzeným sýrem a trochu posypeme mletou červenou paprikou. Dáme do předehřáté trouby a upečeme, nakonec pouze z vrchu zapékáme. Hotovo a podáváme, dobrou chuť.