Zapečené brambory se smetanou a masem
Tento recept na zapečené brambory se smetanou a masem je ideální pro rodinný oběd nebo večeři. Kombinuje výtečné brambory, chutné maso a lahodnou smetanu do jednoho vynikajícího pokrmu, který zaručeně zvládne uspokojit i ty nejnáročnější stravníky.
Ingredience
- 1 kg brambor
- 300 g vepřového masa
- 250 ml smetany na vaření
- sůl a pepř podle chuti
- 1 Lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g sýra na strouhání
Nejnovější letáky
Postup
Brambory oloupejte, nakrájejte a dejte vařit do slané vody na cca 20 minut, dokud nejsou tak akorát měkké.
Mezitím si nakrájejte maso na malé kousky a osmažte na oleji dozlatova. Přidejte na kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Osolte a opepřete.
Uvařené brambory sceďte a dejte do pekáčku. Na ně nasypte osmažené maso s cibulí a česnekem.
Přelijte smetanou a posypte strouhaným sýrem.
Pekáč dejte zapéct do předehřáté trouby na 180 °C a pečte cca 30 - 40 minut, dokud sýr nezačne krásně zlatavě hnědnout.
Hotové zapečené brambory podávejte samostatně nebo s kouskem křupavého pečiva. Zapečené brambory s kuřecím masem a smetanou jsou u konce!