INZERCE

Žampionový krém

Sametová houbová polévka je teplý pokrm ideální pro zimní období.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 350 g žampionů Přidáno do
  • 200 g brambor Přidáno do
  • 12 pórku Přidáno do
  • extra panenský olivový olej Přidáno do
  • 500 ml přibližně zeleninového vývaru Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • čerstvá nebo listová petržel Přidáno do
  • 2 plátky chleba na krutony Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Jak připravit krémovou houbovou polévku

2. Krok

Nejdříve očistěte houby, u hříbků je jednoduše otřete vlhkým hadříkem a odstraňte hlínu ze stopky.

3. Krok

Poté je nakrájejte na plátky (3 - 4 si nechte stranou na dochucení).

4. Krok

Poté je přidejte do hrnce s trochou oleje, nakrájeným pórkem, hrstí nasekané petrželky a 1 minutu smažte.

5. Krok

Poté přidejte na kostičky nakrájené brambory. Nechte je 1 minutu na silném plameni získávat chuť, přidejte 2 - 3 naběračky vývaru, dokud není všechna zelenina zakrytá. Přikryté vařte 20 minut, dokud brambory nezměknou

6. Krok

Mezitím si připravte chlebové krutony tak, že na pánvi s trochou oleje a hrstí petrželky osmahnete odložené houby, pár minut je povaříte, osolíte, nakrájíte na malé kousky a odložíte stranou.

7. Krok

Chléb nakrájejte na malé kousky, vhoďte na pánev s trochou oleje ze všech stran, trvá to jen pár vteřin, abyste získali zlatohnědé krutony.

8. Krok

Když jsou houby a brambory měkké, osolíme je a směs rozmixujeme kuchyňským robotem.

9. Krok

Pokud by byla houbová krémová polévka příliš hustá, přidejte trochu zeleninového vývaru, naopak pokud by byla příliš pomalá, zahustěte ji na ohni.

10. Krok

Houbovou krémovou polévku podávejte horkou, s kapkou oleje, hrstí krutonů, nakrájenými houbami a trochou petrželky!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Sušenky

20 recepty

Oběd

2788 recepty

V páře

213 recepty

Dršťky

118 recepty