Zdroj: Katarzyna Kubik from Getty Images
Žampionová omáčka podle Pohlreicha
Exkluzivní recept na žampionovou omáčku od renomovaného českého kuchaře Zdeňka Pohlreicha. Perfektní volba pro gurmány.
Ingredience
- 500 g žampionů
- 1 ks cibule
- 2 ks stroužky česneku
- 2 Lžíce mouky
- 200 ml Smaženice
- 200 ml smetany na šlehání
- 1 ks bobkový list
Nejnovější letáky
Postup
Omyjte žampiony a nakrájejte na plátky. Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli a česnek.
Na pánvi rozehřejte smaženici, přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nebude měkko.
Přidejte žampiony a bobkový list. Smažte, dokud žampiony nezcuknou. Během smažení důkladně promíchejte, aby se bobkový list rozválal a propojil svou chutí s ostatními ingrediencemi.
Přidejte mouku, promíchejte a chvilku nechte smažit. Mouka zahuští omáčku.
Přidejte smetanu na šlehání a vařte na nízkém ohni, až omáčka zhoustne na požadovanou konzistenci. Omáčku dochuťte solí a pepřem dle vaší chuti.
Podávejte s vaším oblíbeným těstovinou nebo rýží. Dobrou chuť!