INZERCE

Zdroj: Geanina Vlasceanu's Images from Canva

Žampionová omáčka na těstoviny

Na přípravě tehle omáčky mě vždy baví její jednoduchost a zároveň výborná chuť - žampionová omáčka na těstoviny.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g žampionů Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 500 ml smetany na vaření Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • parmazán k podávání Přidáno do
  • 400 g těstovin Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Nejprve si očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky. Pokud jsou malé, můžeme je klidně nechat celé, čímž dodáme omáčce na charakteru.

2. Krok

Nakrájenou cibuli a česnek osmažíme na olivovém oleji, dokud cibule nezačne zlátnout. Je důležité nepřipálit česnek, takže ho přidej až po cibuli. Přidáme žampiony a restujeme je, dokud nezačnou pustit šťávu.

3. Krok

Jakmile začnou žampiony pustit svou šťávu, je důležité nevylévat ji, protože dodá omáčce výraznější chuť. Poté přidáme smetanu na varenie, osolíme a opepříme podle chuti a necháme omáčku povařit na mírném ohni asi 10 minut.

4. Krok

Mezitím si uvaříme těstoviny dle instrukcí na obalu. Osobně preferuji penne, ale můžete zvolit jakékoliv těstoviny, které máte rádi.

5. Krok

Když jsou těstoviny uvařené, přidáme je do omáčky a promícháme, aby se těstoviny s omáčkou spojily.

6. Krok

Podáváme zásadně horké, posypané nastrouhaným parmazánem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty