Zdroj: Geanina Vlasceanu's Images from Canva
Žampionová omáčka na těstoviny
Na přípravě tehle omáčky mě vždy baví její jednoduchost a zároveň výborná chuť - žampionová omáčka na těstoviny.
Ingredience
- 500 g žampionů
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 500 ml smetany na vaření
- 2 Lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- parmazán k podávání
- 400 g těstovin
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky. Pokud jsou malé, můžeme je klidně nechat celé, čímž dodáme omáčce na charakteru.
Nakrájenou cibuli a česnek osmažíme na olivovém oleji, dokud cibule nezačne zlátnout. Je důležité nepřipálit česnek, takže ho přidej až po cibuli. Přidáme žampiony a restujeme je, dokud nezačnou pustit šťávu.
Jakmile začnou žampiony pustit svou šťávu, je důležité nevylévat ji, protože dodá omáčce výraznější chuť. Poté přidáme smetanu na varenie, osolíme a opepříme podle chuti a necháme omáčku povařit na mírném ohni asi 10 minut.
Mezitím si uvaříme těstoviny dle instrukcí na obalu. Osobně preferuji penne, ale můžete zvolit jakékoliv těstoviny, které máte rádi.
Když jsou těstoviny uvařené, přidáme je do omáčky a promícháme, aby se těstoviny s omáčkou spojily.
Podáváme zásadně horké, posypané nastrouhaným parmazánem.