INZERCE

Zdroj: Pixabay

Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel, neboli vídeňský řízek, je oblíbeným jídlem nejen v Rakousku, ale po celém světě. Jde o velký, tenký řízek z telecího masa, obalený v hladké mouce, vajíčku a strouhance, který se poté opeče do zlatova.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 telecí řízky Přidáno do
  • 200 g hladké mouky Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 200 g strouhanky Přidáno do
  • olej na smažení Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • citron na podávání Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Řízky ořezáme do tvaru, zbavíme přebytečného tuku a silně je osolíme.

2. Krok

Maso potom dáme mezi dva kusy potravinové fólie a vyklepeme na tloušťku kolem půl centimetru.

3. Krok

Každý řízek obalíme v mouce, poté v rozšlehaných vejích a nakonec ve strouhance. Je důležité, aby byla strouhanka všude rovnoměrně.

4. Krok

Ve velké pánvi rozehřejeme dostatek oleje. Řízky smažíme v horkém oleji z obou stran do zlatova.

5. Krok

Hotové řízky necháme okapat na ubrousku a podáváme je s kouskem citronu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty