INZERCE
Zdroj: Pixabay
Wiener Schnitzel
Wiener Schnitzel, neboli vídeňský řízek, je oblíbeným jídlem nejen v Rakousku, ale po celém světě. Jde o velký, tenký řízek z telecího masa, obalený v hladké mouce, vajíčku a strouhance, který se poté opeče do zlatova.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 4 telecí řízky
- 200 g hladké mouky
- 4 vejce
- 200 g strouhanky
- olej na smažení
- sůl
- citron na podávání
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Řízky ořezáme do tvaru, zbavíme přebytečného tuku a silně je osolíme.
2. Krok
Maso potom dáme mezi dva kusy potravinové fólie a vyklepeme na tloušťku kolem půl centimetru.
3. Krok
Každý řízek obalíme v mouce, poté v rozšlehaných vejích a nakonec ve strouhance. Je důležité, aby byla strouhanka všude rovnoměrně.
4. Krok
Ve velké pánvi rozehřejeme dostatek oleje. Řízky smažíme v horkém oleji z obou stran do zlatova.
5. Krok
Hotové řízky necháme okapat na ubrousku a podáváme je s kouskem citronu.