Zdroj: ValentynVolkov from Getty Images
Well done steak
Recept na vynikající Well done steak, který se hodí k obědu nebo večeři.
Ingredience
- 250 g Steak z kvalitního hovězího masa
- 2 Lžíce olivového oleje
- lžíce másla
- Pažitka dle chuti
- rozmarýn dle chuti
- tymián dle chuti
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Připravte si maso. Mělo by být v pokojové teplotě. Maso by mělo být minimálně hodinu před přípravou venku. Když je maso připravené, osolte ho na obou stranách. Nebojte se, že by bylo maso přesolené. Husto zrnitý solený povrch dá masu tu správnou chuť.
Rozpalte pánev na středně vysoký stupeň teploty, nejlépe pánev litinovou. Do pánve přidejte olivový olej. Když je pánev dostatečně rozpálená, vložte do ní maso. Měli byste slyšet jemné cvrčení.
Steak nechte smažit asi 2 minuty, pak ho otočte a nechte další 2 minuty. Tím docílíte krásně propečeného povrchu.
Následně přidejte máslo a bylinky. Máslo dá steaku bohatší chuť a bylinky doplní aroma. Steak opékejte z obou stran, přičemž ho zalévejte rozpuštěným máslem. Při této technice stačí maso smažit asi 4 minuty z každé strany.
Steak poté vyjměte a nechte ho 5 minut odpočinout. Restované maso tak bude šťavnatější a měkčí.