INZERCE

Zdroj: congerdesign : Pixabay

Vyrobte si vlastní jablečný a hruškový džem

V naší rodině jsme vždy přikládali velký význam domácímu džemu. Velmi zvláštní recept, který dělám každý rok na podzim, je jablečno-hruškový džem. Je to jednoduchý recept, ale vynikne v něm kvalita sladkokyselého ovoce. Nejraději používám jablka a hrušky z naší vlastní zahrady.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg jablko Přidáno do
  • 1 kg Hrušky Přidáno do
  • 500 g Želírovací cukr dva ku jedné Přidáno do
  • 1 stlačené citron Přidáno do
  • 1 vanilkový lusk Přidáno do
INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Chcete-li si sami připravit jablečno-hruškový džem, nejprve si ovoce odvažte a připravte. Pro tento recept doporučuji použít zralé a aromatické ovoce. Chuť džemu závisí především na kvalitě jablek a hrušek.

2. Krok

Po omytí jablek a hrušek odstraňte jádřince a nakrájejte je na malé kostičky. Tento krok je poměrně důležitý, protože menší kousky zajistí, že džem bude mít později pěknou konzistenci.

3. Krok

Nakrájené ovoce smíchejte ve velkém hrnci s konzervačním cukrem (2:1), citronovou šťávou a dužinou z vanilkového lusku. Dobrým tipem je přidat do hrnce také vyškrábaný vanilkový lusk, který dodá ještě více chuti.

4. Krok

Po krátkém promíchání přiveďte ovoce s cukrem k varu. Džem by se měl za stálého míchání vařit nejméně 4 minuty. Já dávám přednost o něco delší době vaření, protože tak džem lépe želíruje.

5. Krok

Po uvaření vyjměte vanilkový lusk z hrnce a ještě horký jablečno-hruškový džem naplňte do sterilizovaných sklenic. Než sklenice pevně uzavřete, ujistěte se, že jsou naplněné až po okraj. Nejlepší domácí snídaňová pomazánka !

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty