Zdroj: Natascha by Adobe Stock
Vyrobte si vlastní čokoládové lupínky 5 ingrediencí
Tento recept na čokoládový tvaroh jsem zdokonalila po nesčetných pokusech a neúspěších ve vlastní kuchyni. Klíčem je správná čokoláda a správný cukr. Čokoláda se jemně rozpustí a pak se dokončí polevou, která ji udělá extra křupavou. Není nic lepšího než domácí čokoláda - věřte mi!
Ingredience
- 500 g hořkosladká čokoláda
- 200 g bílá čokoláda
- 100 g Sušené ovoce (např. brusinky, sultánky)
- 100 g Ořechy (např. mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy)
- 1 Štipka mořská sůl
- 2 KL Kokosový cukr (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li si vyrobit vlastní čokoládové lupínky, nalámejte hořkou čokoládu na kousky a vložte je do žáruvzdorné misky. Nejlepších výsledků dosáhnete, pokud čokoládu rozpustíte v bain-marie při nízké teplotě. Dbejte na to, aby se do čokolády nedostala voda, protože ta může ovlivnit její konzistenci.
Mezitím nasekejte ořechy a sušené ovoce. Zde jsem se naučila, že by kousky neměly být příliš malé, aby se později v čokoládě uplatnily.
Jakmile se čokoláda rozpustí, nalijte ji na plech vyložený pečicím papírem. Posypeme solí a případně kokosovým cukrem a rovnoměrně rozprostřeme kousky ořechů a ovoce.
Nyní rozpusťte bílou čokoládu stejným způsobem jako hořkou a lžičkou ji přelijte přes ještě tekutou hořkou čokoládu. Pomocí dřevěné špejle nakreslete do čokolády vzory, aby vznikl mramorový vzhled.
Rozlámanou čokoládu nechte v lednici ztuhnout alespoň 2 hodiny. Poté ji můžete rozlámat na kousky a vychutnat si ji! Zbytky čokolády lze snadno skladovat ve vzduchotěsné nádobě.