INZERCE
Vynikající tarator
Polévka tarator je tradiční bulharská polévka, která je ideální na letní dny, jelikož se podává studená. Obsahuje jednoduché a zdravé ingredience jako jsou okurky, jogurt a česnek. Je to skvělá volba pro lehký oběd nebo večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 4 Střední okurky
- 500 ml bílého jogurtu
- 3 stroužky česneku
- 1 hrst ořechů
- 2 Lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 1 hrst nasekané zelené petržele
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
Okurky a česnek oloupejte a nastrouhejte je na jemno, ideálně na struhadle.
2. Krok
Ořechy lehce osmahněte na pánvi a nasekejte na menší kousky.
3. Krok
Ve velké míse smíchejte okurky a česnek s jogurtem.
4. Krok
Přidejte nasekané ořechy a zelenou petržel (případně jiné bylinky).
5. Krok
Vše důkladně promíchejte a přidejte olivový olej.
6. Krok
Dochutíte solí a pepřem podle chuti.
7. Krok
Tarator podávejte vychlazený, ideálně po několika hodinách v lednici.