INZERCE

Vynikající tarator

Polévka tarator je tradiční bulharská polévka, která je ideální na letní dny, jelikož se podává studená. Obsahuje jednoduché a zdravé ingredience jako jsou okurky, jogurt a česnek. Je to skvělá volba pro lehký oběd nebo večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 Střední okurky Přidáno do
  • 500 ml bílého jogurtu Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 hrst ořechů Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 hrst nasekané zelené petržele Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Okurky a česnek oloupejte a nastrouhejte je na jemno, ideálně na struhadle.

2. Krok

Ořechy lehce osmahněte na pánvi a nasekejte na menší kousky.

3. Krok

Ve velké míse smíchejte okurky a česnek s jogurtem.

4. Krok

Přidejte nasekané ořechy a zelenou petržel (případně jiné bylinky).

5. Krok

Vše důkladně promíchejte a přidejte olivový olej.

6. Krok

Dochutíte solí a pepřem podle chuti.

7. Krok

Tarator podávejte vychlazený, ideálně po několika hodinách v lednici.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty