Vynikající bramborové langoše
Těsto s přidáním vařených brambor zůstává déle měkké. Langoš je vynikající s česnekem, sýrem, kečupem nebo se smetanou🤩 Spolu s dobrou polévkou vytvoříte dokonce i bohatý oběd pro celou rodinu.
Ingredience
- 1 kg mouka hladká speciální
- 450 g Očištěných brambor
- 300 ml mléko
- 300 ml voda
- 42 g kvasnice
- 3 pl jogurt
- 11⁄2 pl sůl
- olej na smažení
Nejnovější letáky
Postup
Brambory očistíme, uvaříme a promačkáme. Jakmile brambory vychladnou, z nich i z ostatních surovin vypracujeme poloměkké, ještě poměrně lepivé těsto. Těsto pomocí mouky upravíme do kulatého tvaru a necháme 1 hodinu kynout.
Z kynutého těsta pomocí naolejovaných rukou odkrajujeme kusy těsta, které pak v ruce vytáhneme do tenka a ihned smažíme v oleji. Pokud lángos nemůžete natáhnout v ruce, položte těsto na tácek a mastnými rukama ho roztlačte na tenko a poté vložte do oleje.
Langoše jsou velmi chutné samy o sobě, ale také natřené česnekem, smetanou, kečupem nebo posypané sýrem🙂 Skvěle se hodí i k různým polévkám, kde společně vytvoří pro rodinu sytý oběd nebo večeři. Přeji dobrou chuť!
Další moje recepty najdete i na mém blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube