INZERCE

Zdroj: Paymaster_Ukraine for Pixabay

Vydatné mleté maso se špičatým zelím

Tento recept je v mé rodině oblíbený a často se objevuje na našem stole. Kombinace pikantního mletého masa a jemné, lehce nasládlé chuti špičatého zelí je prostě nepřekonatelná. Díky několika malým trikům, které jsem se za ta léta naučila, je tento pokrm vždy absolutní lahůdkou pro chuťové buňky.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Směs mletého masa Přidáno do
  • 1 velké Špičaté zelí Přidáno do
  • 2 Cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 Tablespoon Hořčice Přidáno do
  • 1 KL Paprikový prášek Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 2 Tablespoon rostlinný olej Přidáno do
  • 125 ml voda Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Pro recept na pikantní mleté maso se špičatým zelím nejprve odstraňte stonek ze špičatého zelí a nakrájejte ho na jemné proužky. Mleté maso by se samozřejmě mělo zpracovávat vždy při pokojové teplotě, proto ho včas vyndejte z lednice.

2. Krok

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Tento krok nevynechávejte, protože dodá pokrmu tu správnou chuť.

3. Krok

Na velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte na pánev mleté maso a smažte, dokud se nerozpadne.

4. Krok

Přidejte cibuli a česnek a smažte je, dokud nezprůsvitní. Vůně osmažené cibule a česneku je jistým znamením, že mleté maso dosáhlo správného bodu přípravy.

5. Krok

Nyní přidejte špičaté zelí a vše dobře promíchejte. Po několika minutách přilijte vodu a nechte vše na mírném ohni vařit asi 15 minut. Pokličku držte v mírném úhlu, aby mohla unikat pára.

6. Krok

Nakonec pikantní mleté maso se špičatým zelím ochuťte solí, pepřem, hořčicí a paprikou. Zde si můžete zvolit vlastní příchuť. Čerstvě mletý pepř dodá pokrmu velmi zvláštní chuť.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty