Zdroj: Paymaster_Ukraine for Pixabay
Vydatné mleté maso se špičatým zelím
Tento recept je v mé rodině oblíbený a často se objevuje na našem stole. Kombinace pikantního mletého masa a jemné, lehce nasládlé chuti špičatého zelí je prostě nepřekonatelná. Díky několika malým trikům, které jsem se za ta léta naučila, je tento pokrm vždy absolutní lahůdkou pro chuťové buňky.
Ingredience
- 500 g Směs mletého masa
- 1 velké Špičaté zelí
- 2 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 Tablespoon Hořčice
- 1 KL Paprikový prášek
- sůl a pepř podle chuti
- 2 Tablespoon rostlinný olej
- 125 ml voda
Nejnovější letáky
Postup
Pro recept na pikantní mleté maso se špičatým zelím nejprve odstraňte stonek ze špičatého zelí a nakrájejte ho na jemné proužky. Mleté maso by se samozřejmě mělo zpracovávat vždy při pokojové teplotě, proto ho včas vyndejte z lednice.
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Tento krok nevynechávejte, protože dodá pokrmu tu správnou chuť.
Na velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte na pánev mleté maso a smažte, dokud se nerozpadne.
Přidejte cibuli a česnek a smažte je, dokud nezprůsvitní. Vůně osmažené cibule a česneku je jistým znamením, že mleté maso dosáhlo správného bodu přípravy.
Nyní přidejte špičaté zelí a vše dobře promíchejte. Po několika minutách přilijte vodu a nechte vše na mírném ohni vařit asi 15 minut. Pokličku držte v mírném úhlu, aby mohla unikat pára.
Nakonec pikantní mleté maso se špičatým zelím ochuťte solí, pepřem, hořčicí a paprikou. Zde si můžete zvolit vlastní příchuť. Čerstvě mletý pepř dodá pokrmu velmi zvláštní chuť.