Výborná ředkvičková pomazánka
Ředkvičková pomazánka je osvěžující a chutná pomazánka, která se skvěle hodí na pečivo, tousty nebo zeleninu. Je rychlá a snadná na přípravu a zároveň plná chuti a textury.
Ingredience
- 1 Svazek ředkviček
- 200 g tvarohu nejlépe tučnějšího
- 1 stroužek česneku
- 2 jarní cibulky
- 1 lžička dijonské hořčice volitelně
- sůl čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Několik stébel pažitky nebo petrželky nasekané
Nejnovější letáky
Postup
Recept na rychlou ředkvičkovou pomazánku:
Ředkvičky důkladně omyjte, odřízněte kořenové a listové části a nakrájejte na jemno. Můžete je také nastrouhat na hrubém struhadle, pokud dáváte přednost jemnější textuře.
Jarní cibulky očistěte a nakrájejte na jemno. Česnek oloupejte a prolisujte nebo nakrájejte na velmi jemno.
V míse smíchejte tvaroh, nastrouhané ředkvičky, jarní cibulku, česnek a dijonskou hořčici, pokud ji používáte.
Přidejte sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti a důkladně promíchejte.
Nasekanou pažitku nebo petrželku vmíchejte do pomazánky.
Nechte pomazánku odpočinout v chladničce asi 30 minut, aby se chutě propojily.
Ředkvičkovou pomazánku podávejte s chlebem, toustem, pečivem nebo zeleninou, jako jsou plátky okurky, papriky nebo mrkve. Dobrou chuť!