Vietnamská polévka pho bo
Polévka pho bo je tradiční jídlo z vietnamské kuchyně, které se připravuje z vývaru, nudlí, hovězího masa a aromatických bylinek. Pho bo je známá pro svou bohatou a hlubokou chuť, která vychází z kombinace koření, vývaru a dlouhého vaření.
Ingredience
- 500 g hovězího masa (nejlépe roštěného nebo hovězího býčího)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 5 cm kousek čerstvého zázvoru
- 2 l vývaru (nebo vody)
- 2 Lžíce rybí omáčky
- 2 Lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička koření pho (směs skořice, hřebíčku kardamomu fenyklu)
- 200 g rýžových nudlí
- sůl a pepř podle chuti
- limetky
- Čerstvý koriandr, mátové listy jalapeňos
Nejnovější letáky
Postup
Mějte připravený vývar nebo vodu, kterou zahřejte v hrnci.
Hovězí maso opláchněte a přidejte do vroucího vývaru. Vařte přibližně 30 minut, dokud maso není měkké. Poté ho vyjměte z vývaru a nakrájejte na tenké plátky. Uchovejte stranou.
V pánvi osmažte na suchu cibuli, česnek a zázvor, dokud nezačnou vonět a získat lehkou zlatavou barvu.
Přidejte směs z pánve do vroucího vývaru. Přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku, hnědý cukr a koření pho. Vařte dalších 30 minut, aby se chutě propojily.
Mezitím si připravte rýžové nudle podle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou a nechte je odcedit.
Před servírováním polévky přidejte do každé misky porci uvařených nudlí, plátky hovězího masa a zalijte vroucím vývarem. Podle chuti osolte a opepřete.
Na závěr ozdobte polévku plátky limetky a přidejte čerstvou koriandr, mátové listy a jalapeňos (pokud si přejete větší pálivost).
Vietnamská polévka pho je tradičně podáváno se stranou, kde můžete přidat další koření a omáčky dle své chuti, jako je sriracha nebo hoisin omáčka.