Větrníky s ovocným posypem
Toto je můj oblíbený dezert, tentokrát vylepšený o lyofilizované ovoce. Dokonalá sladko-kyselá kombinace.
Ingredience
testo
- 180 g polohrubé mouky
- 6 ks Vejce
- 240 ml voda
- 125 polévková lžíce máslo
- 1 pl kristalového cukru
- 1⁄2 čajová lžička sůl
Krém
- 500 ml mléka
- 1 Vejce
- 2 žloutky
- 150 g kristalového cukru
- 30 g hladké mouky
- 30 g Zlaté klas
- 500 ml šlehačka
Karamelová poleva
- 150 g Cukrová krupice
- 100 g smetana na vaření
- 60 g Olej
- 60 g Olej
Nejnovější letáky
Postup
Do hrnce necháme vodu s máslem nakrájeným na kostky přivést k varu. Přidáme cukr, sůl a mouku. Mícháme, dokud se těsto nespojí a opečeme je přibližně 2 - 3 minuty. Necháme mírně vychladnout. Postupně přimícháváme po jednom vejce. Těsto naneseme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem ho nanášíme do tvaru kruhů. Pečeme na 180 °C přibližně 20 minut.
Z mléka, vajec, cukru, mouky a Zlatého klíčku připravíme puding. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme ztuhnout v lednici. Šlehačku vyšleháme do polotuhého stavu, přidáme k ušlehanému pudingovi a spojíme.
Vychlazené větrníky rozkrojíme na půl. Vrchní korpusy namáčíme v karamelové polevě a necháme ztuhnout. Na spodní korpus naneseme do kruhu nejdříve pudinkový krém, posypeme lyofilizovaným ovocem a přikryjeme vrcholem.