INZERCE

Zdroj: mapik27 from Getty Images

Vepřový řízek v křenové omáčce

Jemný, šťavnatý vepřový řízek podávaný s pikantní omáčkou na bázi křenu je pokrm, který si zaslouží titul klasického oběda. Ideální na nedělní rodinný oběd.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Řízek

  • 1 kg řízek Přidáno do
  • 3 pohár voda Přidáno do
  • 1 čajová lžička sůl Přidáno do

Křenová omáčka

  • 12 pohár křen Přidáno do
  • 1 hrnek Smetana 18% Přidáno do
  • 2 lžíce Mouka Přidáno do
  • 1 hrnek vývar Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Začněte přípravou vepřového. Dejte ji do hrnce, zalijte vodou, osolte. Vařte na nízkém ohni asi 2 hodiny.

2. Krok

Mezitím si připravte omáčku. Na pánvi, na másle, osmažte mouku dozlatova. Přidejte křen a vývar. Míchejte do zhoustnutí.

3. Krok

Přidejte smetanu do omáčky, pečlivě míchejte, dokud nebude omáčka hladká. Dochutíme solí a pepřem.

4. Krok

Až bude krkovice připravená, vyjměte ji z hrnce a nakrájejte na plátky. Polejte omáčkou a podávejte.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty