INZERCE
Zdroj: mapik27 from Getty Images
Vepřový řízek v křenové omáčce
Jemný, šťavnatý vepřový řízek podávaný s pikantní omáčkou na bázi křenu je pokrm, který si zaslouží titul klasického oběda. Ideální na nedělní rodinný oběd.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Řízek
- 1 kg řízek
- 3 pohár voda
- 1 čajová lžička sůl
Křenová omáčka
- 1⁄2 pohár křen
- 1 hrnek Smetana 18%
- 2 lžíce Mouka
- 1 hrnek vývar
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Začněte přípravou vepřového. Dejte ji do hrnce, zalijte vodou, osolte. Vařte na nízkém ohni asi 2 hodiny.
2. Krok
Mezitím si připravte omáčku. Na pánvi, na másle, osmažte mouku dozlatova. Přidejte křen a vývar. Míchejte do zhoustnutí.
3. Krok
Přidejte smetanu do omáčky, pečlivě míchejte, dokud nebude omáčka hladká. Dochutíme solí a pepřem.
4. Krok
Až bude krkovice připravená, vyjměte ji z hrnce a nakrájejte na plátky. Polejte omáčkou a podávejte.