Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...dobroty ,,starých materí,,
Vepřový guláš z plece
Tento recept vám ukáže, jak si připravit vynikající vepřový guláš z plece s knedlíkem.
Ingredience
Guláš
- 1 kg vepřové plece
- 4 ks cibule
- 1 pl sádlo
- 4 strouček česnek
- 1 pl mletá paprika - sladká
- 1 ks Rajčatový protlak
- 3 pl Gulášové koření
- drcený kmín
- sůl
- voda
- Majoránka
Knedlík
- 500 g polohrubá mouka
- 1 kus vejce
- Sůl
- 3 dcl mléko
- 5 g Sušené kvasnice
- 1 pl krystalový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve očistíme cibuli a nakrájíme ji na menší kousky. Do hrnce si dáme sádlo a cibuli. Začneme ji opékat hezky do hněda.
Maso očistíme a nakrájíme na menší kostky. Přidáme k opečené cibuli. Opražíme.
Ke grilovanému masu přidáme, mletou papriku, sůl, kmín, gulášové koření a protlak. Promícháme a podlijeme vodou. Maso dušení do měkka.
Na závěr guláš dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou. Podle potřeby ještě dosolíme.
Knedlík připravíme tak, že v misce smícháme všechny ingredience na hladké těsto. Necháme ho hodinku kynout. Z těsta vytvarujeme dva knedlíky.
Necháme je přikryté ještě zkysnout, dokud nám nezačne vařit voda. Vodu osolíme a vložíme do ní knedlíky. Vaříme alespoň 15 minut podle velikosti. Uvařený knedlík propíchneme na několika místech vidličkou.