:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/CIjJacIWEthKchdUne1a/275943bd5ff746b9772ae5e3a75b54.png)
Zdroj: Chicago Tribune for Getty Images
Vepřový filet s bruselkou
Chutné a jednoduché jídlo, které si může každý připravit doma. Obsahuje šťavnatý vepřový filet, který dokonale doplňuje různou zeleninu. Ideální pro rodinné jídlo nebo speciální večeři.
Ingredience
Vepřový filet
- 1 Kus Vepřový filet (cca. 800 g)
- 2 KL olivový olej
- 1 Štipka sůl a pepř
Zelenina
- 2 Kus mrkve
- 200 g Růžičková kapusta
- 2 KL olivový olej
- 1 Štipka sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Pro recept na vepřový filet se zeleninou z bruselk nejprve předehřejte troubu na 200 stupňů a připravte si pekáč.
Potřete vepřový filet olivovým olejem, solí a pepřem a položte jej do zapékací misky.
Nakrájejte zeleninu a položte ji kolem vepřového filetu v pekáči. Zakápněte zeleninu olivovým olejem a ochutnejte ji solí a pepřem.
Pečte vepřový řízek a zeleninu 40-45 minut ve předehřáté troubě, dokud není vepřový řízek hotový a zelenina opečená.
Před podáváním nechte vepřovou panenku s růžičkovým zelím odpočívat 10 minut, pak ji nakrájejte na plátky a podávejte s grilovanou zeleninou.