INZERCE

Zdroj: Chicago Tribune for Getty Images

Vepřový filet s bruselkou

Chutné a jednoduché jídlo, které si může každý připravit doma. Obsahuje šťavnatý vepřový filet, který dokonale doplňuje různou zeleninu. Ideální pro rodinné jídlo nebo speciální večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Vepřový filet

  • 1 Kus Vepřový filet (cca. 800 g) Přidáno do
  • 2 KL olivový olej Přidáno do
  • 1 Štipka sůl a pepř Přidáno do

Zelenina

  • 2 Kus mrkve Přidáno do
  • 200 g Růžičková kapusta Přidáno do
  • 2 KL olivový olej Přidáno do
  • 1 Štipka sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Pro recept na vepřový filet se zeleninou z bruselk nejprve předehřejte troubu na 200 stupňů a připravte si pekáč.

2. Krok

Potřete vepřový filet olivovým olejem, solí a pepřem a položte jej do zapékací misky.

3. Krok

Nakrájejte zeleninu a položte ji kolem vepřového filetu v pekáči. Zakápněte zeleninu olivovým olejem a ochutnejte ji solí a pepřem.

4. Krok

Pečte vepřový řízek a zeleninu 40-45 minut ve předehřáté troubě, dokud není vepřový řízek hotový a zelenina opečená.

5. Krok

Před podáváním nechte vepřovou panenku s růžičkovým zelím odpočívat 10 minut, pak ji nakrájejte na plátky a podávejte s grilovanou zeleninou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty