INZERCE

Zdroj: Bartosz Luczak from Getty Images

Vepřové plátky v houbové omáčce

Klasická polská kuchyně nabízí mnoho dobrot, jednou z nich jsou jemné, šťavnaté vepřové plátky v houbové omáčce. Toto aromatické, chutné jídlo je ideální pro rodinné obědy, setkání s přáteli, nebo také romantickou večeři pro dva.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Svíčková

  • 600 g vepřové medailonky Přidáno do
  • 1 ks červená cibule Přidáno do
  • 2 stroučky česnek Přidáno do
  • 3 lžíce olivový olej Přidáno do
  • 1 štipka sůl Přidáno do
  • 1 štipka pepř Přidáno do

Houbová omáčka

  • 200 g čerstvé houby (nejlépe hříbky nebo šampiňony) Přidáno do
  • 200 ml Smetana 18% Přidáno do
  • 1 štipka sůl Přidáno do
  • 1 štipka pepř Přidáno do
  • 1 štipka muškátový oříšek Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Vepřové medailónky nakrájejte na tenké plátky. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a česnek, smažte, dokud nebudou sklovité. Přidejte nasekané maso, ochutnejte solí a pepřem, smažte na středním ohni, dokud maso nebude dobře opečené.

2. Krok

Houby očistit, nakrájet na plátky. Na další pánvi zahřát trochu olivového oleje, přidat houby, smažit do chvíle, kdy pustí šťávu. Poté přidat smetanu, ochutit solí, pepřem a muškátovým oříškem, vařit na mírném ohni asi 10 minut.

3. Krok

Hotové svíčkové uložit na talíř, zalít houbovou omáčkou. Jídlo podávat horké, nejlépe s bramborami a salátem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty