Zdroj: Bartosz Luczak from Getty Images
Vepřové plátky v houbové omáčce
Klasická polská kuchyně nabízí mnoho dobrot, jednou z nich jsou jemné, šťavnaté vepřové plátky v houbové omáčce. Toto aromatické, chutné jídlo je ideální pro rodinné obědy, setkání s přáteli, nebo také romantickou večeři pro dva.
Ingredience
Svíčková
- 600 g vepřové medailonky
- 1 ks červená cibule
- 2 stroučky česnek
- 3 lžíce olivový olej
- 1 štipka sůl
- 1 štipka pepř
Houbová omáčka
- 200 g čerstvé houby (nejlépe hříbky nebo šampiňony)
- 200 ml Smetana 18%
- 1 štipka sůl
- 1 štipka pepř
- 1 štipka muškátový oříšek
Nejnovější letáky
Postup
Vepřové medailónky nakrájejte na tenké plátky. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a česnek, smažte, dokud nebudou sklovité. Přidejte nasekané maso, ochutnejte solí a pepřem, smažte na středním ohni, dokud maso nebude dobře opečené.
Houby očistit, nakrájet na plátky. Na další pánvi zahřát trochu olivového oleje, přidat houby, smažit do chvíle, kdy pustí šťávu. Poté přidat smetanu, ochutit solí, pepřem a muškátovým oříškem, vařit na mírném ohni asi 10 minut.
Hotové svíčkové uložit na talíř, zalít houbovou omáčkou. Jídlo podávat horké, nejlépe s bramborami a salátem.