INZERCE

Zdroj: Bartosz Luczak from Getty Images

Vepřové plátky v houbové omáčce

Klasická polská kuchyně nabízí mnoho dobrot, jednou z nich jsou jemné, šťavnaté vepřové plátky v houbové omáčce. Toto aromatické, chutné jídlo je ideální pro rodinné obědy, setkání s přáteli, nebo také romantickou večeři pro dva.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Svíčková

  • 600 g vepřové medailonky Přidáno do
  • 1 ks červená cibule Přidáno do
  • 2 stroučky česnek Přidáno do
  • 3 lžíce olivový olej Přidáno do
  • 1 štipka sůl Přidáno do
  • 1 štipka pepř Přidáno do

Houbová omáčka

  • 200 g čerstvé houby (nejlépe hříbky nebo šampiňony) Přidáno do
  • 200 ml Smetana 18% Přidáno do
  • 1 štipka sůl Přidáno do
  • 1 štipka pepř Přidáno do
  • 1 štipka muškátový oříšek Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Vepřové medailónky nakrájejte na tenké plátky. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a česnek, smažte, dokud nebudou sklovité. Přidejte nasekané maso, ochutnejte solí a pepřem, smažte na středním ohni, dokud maso nebude dobře opečené.

2. Krok

Houby očistit, nakrájet na plátky. Na další pánvi zahřát trochu olivového oleje, přidat houby, smažit do chvíle, kdy pustí šťávu. Poté přidat smetanu, ochutit solí, pepřem a muškátovým oříškem, vařit na mírném ohni asi 10 minut.

3. Krok

Hotové svíčkové uložit na talíř, zalít houbovou omáčkou. Jídlo podávat horké, nejlépe s bramborami a salátem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty