Zdroj: Canva
Vepřové nudličky
Vepřové nudličky jsou klasickým jídlem české kuchyně. Jsou rychlé a snadné na přípravu a výborně chutnají. Tento recept vám přináší křupavé nudličky s omáčkou z rajčat a se zeleninou.
Ingredience
- 500 g vepřového masa
- 250 g širokých nudlí
- 1 cibule
- česnek
- 2 rajčata
- 1 zelená paprika
- 200 ml vývaru
- 2 Lžíce rajčatového protlaku
- 1 Lžíce oleje
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- Majoránka
Nejnovější letáky
Postup
Maso nakrájíme na tenké nudle a osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou a majoránkou.
Na rozpáleném oleji opečeme nudličky z obou stran, dokud nezezlátnou a nezískají křupavou krustu. Poté je vyjmeme z pánve a odložíme na talíř.
Do pánve přidáme na kostky nakrájenou cibuli a česnek a restujeme, než cibule nezměkne.
4 Přidáme rajčata a papriku nakrájenou na proužky a vaříme asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
Přisypeme rajčatový protlak a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a necháme vařit asi 10 minut.
Přidáme opečené nudličky a vaříme dalších 5 minut, dokud se maso dobře nepropojí s omáčkou.
Nudle uvaříme podle návodu na obalu a přidáme je ke vepřovým nudličkám. Vše promícháme a vaříme ještě 2-3 minuty, aby se všechny chutě propojily.
Hotové vepřové nudličky podáváme posypané nasekanou petrželkou nebo koriandrem.