INZERCE
Zdroj: DeeNida from Canva
Vepřové na houbách se smetanou
Vepřové maso na houbách se smetanou je tradiční české jídlo, které vyniká svoji chuti. Houby a smetana dodávají masu jemnost a krémovou texturu. Tento recept je ideální pro rodinný oběd nebo večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g vepřového masa (krkovice nebo panenka)
- 250 g čerstvých hub (lískovky nebo šampiňony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany na vaření
- 1 Lžíce hladké mouky
- olej
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte olej a maso na něm z obou stran opečte do zlatova.
2. Krok
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a přidejte k masu. Restujte, dokud cibule nezačne zlátnout.
3. Krok
Přidejte nakrájené houby a smažte dalších 10 minut, dokud houby nezačnou pustit šťávu.
4. Krok
Přisypeme mouku, promícháme a chvilku popražíme.
5. Krok
Přidejte smetanu a promíchejte. Vařte asi 5-10 minut, než se omáčka nezačne zahušťovat.