INZERCE
Zdroj: brebcaphotos from Canva
Vepřové maso v pivní omáčce
Pečené vepřové maso v pivní omáčce je tradiční české jídlo, které je bohaté na chutě a ideální pro chladné dny.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg vepřového masa
- 2 kus cibule
- 4 stroužky česneku
- 250 ml tmavého piva
- 2 Lžíce Hořčice
- 2 Lžíce medu
- sůl a pepř
- 2 Lžíce sádla
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
V prvním kroku si nasolíme a opepříme maso, které pak na rozehřátém sádle osmažíme ze všech stran. Já osobně používám k tomu měděnou pánev, která rovnoměrně rozdělí teplo.
2. Krok
Vepřové maso pak přesuneme do pekáče.
3. Krok
Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky a obojí přidáme k masu.
4. Krok
Vše promícháme s hořčicí a medem a zalijeme pivem.
5. Krok
Předkryjeme pekáč a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme asi hodinu, poté pekáč odkryjeme a maso necháme zezlátnout a omáčku zredukovat. Důležité je maso v průběhu pečení občas podlít omáčkou, aby zůstalo šťavnaté.