INZERCE

Zdroj: gbh007 from Getty Images

Vepřové kotlety

Vepřová kotleta je klasické polské jídlo, které se mi vždycky perfektně povede. Vepřová kotleta je oblíbeným jídlem mé rodiny.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 plátky Vepřová panenka Přidáno do
  • 2 ks Vejce Přidáno do
  • strouhanka Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř podle chuti Přidáno do
  • Fritovací olej Přidáno do
  • Fritovací olej Přidáno do
  • Pšeničná mouka Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Začněte přípravou vepřové panenky. Pokud máte velké plátky, můžete je rozříznout na polovinu. Je důležité, aby byly plátky stejně silné, aby se zajistilo rovnoměrné smažení. Já se vždy snažím, aby byly silné asi 1,5-2 cm.

2. Krok

Poté si připravte strouhanku. V jedné míse rozšlehejte vejce a ve druhé smíchejte strouhanku se solí a pepřem. Na začátku obalování jsem navíc použila celozrnnou mouku, která pomáhá strouhance přilnout k masu.

3. Krok

Každý plátek vepřového masa namočte nejprve do mouky, pak do vejce a nakonec do strouhanky. Snažte se, aby byla strouhanka rovnoměrně rozprostřena po celém řízku.

4. Krok

Kotlety osmažte na středním plameni. Dávejte pozor, aby se obal nepřipálil, ale zároveň aby se maso stihlo opéct. Podle mých zkušeností je nejlepší smažit kotlety asi 4-5 minut z každé strany.

5. Krok

Hotové kotlety odložte na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku. Vždy se je snažím podávat ihned, dokud jsou ještě horké a křupavé. Jsou vynikající s brambory, salátem a houbovou omáčkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty