Zdroj: gbh007 from Getty Images
Vepřové kotlety
Vepřová kotleta je klasické polské jídlo, které se mi vždycky perfektně povede. Vepřová kotleta je oblíbeným jídlem mé rodiny.
Ingredience
- 4 plátky Vepřová panenka
- 2 ks Vejce
- strouhanka
- sůl
- pepř podle chuti
- Fritovací olej
- Fritovací olej
- Pšeničná mouka
Nejnovější letáky
Postup
Začněte přípravou vepřové panenky. Pokud máte velké plátky, můžete je rozříznout na polovinu. Je důležité, aby byly plátky stejně silné, aby se zajistilo rovnoměrné smažení. Já se vždy snažím, aby byly silné asi 1,5-2 cm.
Poté si připravte strouhanku. V jedné míse rozšlehejte vejce a ve druhé smíchejte strouhanku se solí a pepřem. Na začátku obalování jsem navíc použila celozrnnou mouku, která pomáhá strouhance přilnout k masu.
Každý plátek vepřového masa namočte nejprve do mouky, pak do vejce a nakonec do strouhanky. Snažte se, aby byla strouhanka rovnoměrně rozprostřena po celém řízku.
Kotlety osmažte na středním plameni. Dávejte pozor, aby se obal nepřipálil, ale zároveň aby se maso stihlo opéct. Podle mých zkušeností je nejlepší smažit kotlety asi 4-5 minut z každé strany.
Hotové kotlety odložte na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku. Vždy se je snažím podávat ihned, dokud jsou ještě horké a křupavé. Jsou vynikající s brambory, salátem a houbovou omáčkou.