INZERCE
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Vepřové karé s kysaným zelím
Tradiční slovenské jídlo, které se skládá z vepřového karé a kysaného zelí. Ideální receptura pro sváteční obědy nebo večeře. Připravuje se snadno a opravdu chutná každému, kdo má rád vepřové maso spolu s kysaným zelím.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg Vepřová panenka
- 1 kus cibule
- 1⁄2 kg kysané zelí
- slanina
- mozzarella
- Sůl a černý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Vepřové karé naklepeme, posypeme solí, černým pepřem a na pánvi opečeme.
2. Krok
Pak ho vložíme do pekáče.
3. Krok
Kyselé zelí podusíme na cibulce a vložíme ji na každý plátek masa.
4. Krok
Na zelí položíme plátek slaniny a vepřové kotlety pečeme na 200°C přibližně 30 minut.
5. Krok
Pak na ni položíme mozzarellu a ještě chvíli dopečeme.