INZERCE
Zdroj: Freepik - stockking
Vepřová žebra v rajčatové omáčce
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg Vepřových žeber
- 2 cdas rostlinného oleje
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 400 g Drcených rajčat v plechovce
- 2 cdas Cukr
- 2 cdas jablečného octa
- sůl
- pepř
- 1 cdta papriky
- čerstvá petržel
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Olej rozehřejte ve velké pánvi na středním plameni. Vepřová žebra osolte a opepřete a opečte na pánvi z obou stran dozlatova.
2. Krok
Vepřová žebra vyjměte z pánve a položte je na talíř. Na stejnou pánev přidejte cibuli a česnek a vařte je do měkka. Tím se zvýrazní chuť omáčky.
3. Krok
Přidejte drcená rajčata, cukr, jablečný ocet a vložte je do pánve. Vařte asi 10 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.
4. Krok
Žebra vraťte na pánev a dobře je potřete omáčkou. Dusíme asi hodinu a půl, dokud maso nezměkne a nebude snadno odpadávat od kosti.
5. Krok
Těsně před podáváním posypte čerstvou nasekanou petrželkou.