INZERCE

Zdroj: Oleksandr Prokopenko from Canva

Vepřová žebra na medu

Recept na lahodná grilovaná vepřová žebra s medem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 112 kg Vepřová žebra Přidáno do
  • 3 pl Med Přidáno do
  • 2 pl sójová omáčka Přidáno do
  • 2 pl Olivový olej Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

135 min.
1. Krok

Nejprve žebra důkladně očistěte od zbytečného tuku a kůže. Poté žebra osolte a opepřete.

2. Krok

V misce smíchejte med, sójovou omáčku, olivový olej a drcený česnek. Touto zálivkou potřete žebra. Nezapomeňte, že žebírka musí být z každé strany dobře potřená.

3. Krok

Poté nechte žebírka marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc. Tento krok je velmi důležitý, protože marináda pak promění obyčejná žebra ve skutečné kulinářské dílo.

4. Krok

Rozehřejte gril na střední teplotu a grilujte žebírka asi 15 minut z každé strany. Během grilování žebírka občas potřete zbylou marinádou.

5. Krok

Podávejte s čerstvým chlebem a oblíbenou zeleninovou přílohou. Jako přílohu doporučuji například bramborový salát, který vynikne v kontrastu s bůčkem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Sušení

28 recepty

Dršťky

118 recepty

Rýže

176 recepty

Mascarpone

132 recepty

Celer

143 recepty

Saláty

267 recepty

Nepečené

197 recepty

Vánoční

84 recepty

Sušenky

20 recepty

Čočka

37 recepty

Dýně

51 recepty