Zdroj: IngridHS from Getty Images
Vepřová pečeně s baby bramborami
Recept na fantastickou vepřovou pečeni s baby bramborami.
Ingredience
- 500 g vepřové maso
- 500 g Baby brambory
- 2 pl olivový olej
- Sůl, čerstvě mletý černý pepř
- 3 stroužky Česnek
- 1 ks mrkev
- 2 větvičky Rozmarýn
- Čerstvé bylinky na posypání (petržel, kopr)
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve je důležité vepřové maso důkladně omýt a osušit. Z obou stran ho osolte a opepřete.
Omyjte baby brambory a vařte je v osolené vodě asi 10 minut. Pokud chcete, můžete brambory oloupat, ale já dávám přednost verzi se slupkou. Brambory jsou tak křupavé a mají větší chuť.
Do zapékací misky přidejte olivový olej, nastrouhanou mrkev, stroužky česneku a snítky rozmarýnu. Vše společně opečte na mírném ohni.
Poté přidejte maso a vložte ho do trouby předehřáté na 180 °C. Asi po 30 minutách maso otočte a do pekáče přidejte předvařené baby brambory.
Maso a brambory nechte péct ještě asi 15 až 20 minut.
Hotové vepřové maso a brambory lze před podáváním posypat čerstvými bylinkami a podávat s lahodným domácím dresinkem nebo tatarskou omáčkou.