Zdroj: FB: Bezva recepty
Vepřová pečeně na česneku
Vepřová pečeně na česneku je jedním z našich oblíbených pokrmů. Máme ho v oblibě nejen pro jeho vynikající chutě, ale také pro jednoduchost přípravy. Je to perfektní pro nedělní rodinný oběd, kdy má všichni čas se u stolu sejít a těšit se z kvalitního jídla.
Ingredience
- 1 kg vepřové pečeně
- 10 Karafiáty česneku
- 1 lžička Soli
- 1 lžička mletého pepře
- 1 větvička rozmarýnu
- 1 pl olivového oleje
Nejnovější letáky
Postup
Vepřovou pečeni omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a rozdrtíme.
Pečeni potřeme olivovým olejem a posypeme solí a pepřem. Nebojte se solit a pepřit pečeni důkladně, protože to ji dodá potřebnou ostrou chuť.
Do pečeně vpravíme stroužky česneku a posypeme rozmarýnem. Chcete-li dosáhnout intenzivnější chuti rozmarýnu, můžete pečeni nechat marínovat přes noc.
Pečeni vložíme do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů a pečeme asi 1 až 1,5 hodiny. Jako zkušený kuchař vám doporučuji ověřovat hotovost pokrmu teploměrem na maso. Když dosáhne teploty 70 stupňů, je pečeně hotová.
Hotovou pečeni vyjmeme z trouby, necháme chvilku odpočinout a pak ji nakrájíme.