INZERCE
Zdroj: Mykola Lunov from Canva
Vepřová panenka Wellington
Vepřová panenka Wellington je elegantní pokrm, který dokáže oslnit i ty nejnáročnější strávníky. Tato verze klasického receptu Wellington zaměňuje hovězí filé za vepřové panenky, pro výraznější chuť.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Hlavní suroviny
- 1 ks vepřová panenka
- 500 g houby
- 1 ks cibule
- 2 ks stroužky česneku
Obal
- 500 g listové těsto
- 1 ks vejce
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 200°C. Vepřovou panenku opepřete a osolte z obou stran.
2. Krok
Na pánvi na oleji opečte panenku ze všech stran dozlatova. Pak ji vyjměte a nechte odpočívat.
3. Krok
Mezitím na stejné pánvi orestujte nasekanou cibuli, česnek a houby. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
4. Krok
Vyrovnějte směs na vystláno listové těsto, položte na ni vepřovou panenku a zabalte ji do těsta.
5. Krok
Pomažte těsto rozšlehaným vejcem a pečte asi 25 minut, nebo dokud těsto není zlatavé.
6. Krok
Před podáváním nechte Wellington odpočívat 10 minut. Dobrou chuť!