INZERCE

Zdroj: Mykola Lunov from Canva

Vepřová panenka Wellington

Vepřová panenka Wellington je elegantní pokrm, který dokáže oslnit i ty nejnáročnější strávníky. Tato verze klasického receptu Wellington zaměňuje hovězí filé za vepřové panenky, pro výraznější chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Hlavní suroviny

  • 1 ks vepřová panenka Přidáno do
  • 500 g houby Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 2 ks stroužky česneku Přidáno do

Obal

  • 500 g listové těsto Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 200°C. Vepřovou panenku opepřete a osolte z obou stran.

2. Krok

Na pánvi na oleji opečte panenku ze všech stran dozlatova. Pak ji vyjměte a nechte odpočívat.

3. Krok

Mezitím na stejné pánvi orestujte nasekanou cibuli, česnek a houby. Přidejte sůl a pepř podle chuti.

4. Krok

Vyrovnějte směs na vystláno listové těsto, položte na ni vepřovou panenku a zabalte ji do těsta.

5. Krok

Pomažte těsto rozšlehaným vejcem a pečte asi 25 minut, nebo dokud těsto není zlatavé.

6. Krok

Před podáváním nechte Wellington odpočívat 10 minut. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty