Zdroj: arfo from Getty Images
Vepřová panenka se švestkami
Vepřová panenka se švestkami, jedno z mých oblíbených jídel k nedělnímu obědu. Připravovala jsem ho už nesčetněkrát a pokaždé bylo úžasně šťavnaté a chutné.
Ingredience
- 1 kg Vepřová panenka
- 20 ks Sušené švestky
- 4 stroučky Česnek
- sůl, pepř
- Sušená paprika
- Bylinky (rozmarýn, tymián)
- Fritovací olej
- Fritovací olej
- 1 hrnek Vývar
Nejnovější letáky
Postup
Kýtu omyjte, osušte a nařízněte po celé délce, abyste vytvořili kapsu na švestky. Při tomto kroku je důležité, abyste maso neprořízli až do konce.
Sušené švestky nacpěte do zářezu v kýtě. Nebojte se, pokud se vám jich zdá příliš mnoho - právě ony dodají masu jedinečnou chuť a šťavnatost.
Maso potřete ze všech stran bylinkami, paprikou, utřeným česnekem, solí a pepřem. Nechte 30 minut odležet, aby se koření dobře vstřebalo.
Na pánvi rozehřejte olej a osmažte vepřové maso ze všech stran dozlatova. Nezapomeňte, že správné osmažení masa je důležité pro jeho chuť a šťavnatost.
Osmažené vepřové maso přendejte do hrnce, přidejte vývar a přikryté vařte asi 1,5 hodiny na mírném ohni.
Po této době by mělo být vepřové maso hotové. Nechte ho v hrnci 10 minut a nezapomeňte vypnout sporák.
Nyní můžete podávat chutnou a šťavnatou vepřovou panenku se švestkami. Skvěle chutná s pohankovými kroupami nebo brambory a salátem.