INZERCE

Zdroj: hanbr from Getty Images

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Toto jídlo je klasika české kuchyně, která se nikdy neomrzí a vždy potěší. Příprava je sice trochu náročnější, ale výsledek stojí za to. Pepřová omáčka dodá masu ten pravý šmrnc a panenka bude díky ní krásně šťavnatá.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 ks vepřové panenky Přidáno do
  • 2 Lžíce masla Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • mletý pepř Přidáno do
  • 1 Lžíce mouky Přidáno do
  • 12 l hovězího vývaru Přidáno do
  • 1 lžička hladké hořčice Přidáno do
  • 150 ml smetany na vaření Přidáno do
  • 1 lžička zeleného pepře Přidáno do
  • 2 Lžíce brandy Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Začněte tím, že panenky očistíte, osolíte a opepříte z obou stran. Mějte na paměti, že sůl a pepř jsou klíčové pro vynikající chuť masa, proto se jimi nešetřete.

2. Krok

Na pánev dejte rozpustit máslo a na něm z obou stran opečte maso.

3. Krok

Když bude maso pěkně zezlátnuté, vyjměte ho z pánve a odložte ho stranou. Do pánve, ve které se maso opékalo, přidejte mouku a za stálého míchání vytvořte světlou jíšku.

4. Krok

Poté postupně přilévejte vývar a promíchejte, aby se omáčka nesrazila. Nezapomeňte přidat i trochu hladké hořčice pro trochu ostré chuti.

5. Krok

Následně vmíchejte smetanu na vaření, zelený pepř a brandy. Omáčku lze také dochutit solí a pepřem podle Vašeho vkusu.

6. Krok

Dejte maso zpět do omáčky a nechte ho na mírném plameni dusit cca 10 - 15 minut, aby se maso nasytilo chutí omáčky.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty