INZERCE

Zdroj: hanbr from Getty Images

Vepřová panenka s houbovou omáčkou

Nechte se unášet hebkou vlnou chuti s touto vepřovou panenkou, podávanou s hladkou a sametovou houbovou omáčkou. Ideální na večeři v socializaci nebo pro ty, kteří milují jemné a komplexní chutě.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Vepřová panenka

  • 4 Kusy vepřová panenka Přidáno do
  • 1 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 1 čajová lžička černý pepř Přidáno do

Houbová omáčka

  • 500 gramy Hřiby Přidáno do
  • 2 Kusy cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česnek Přidáno do
  • 300 ml Smetana na vaření Přidáno do
  • 1 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 12 čajová lžička černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180°C.

2. Krok

Vepřovou panenku potřeme solí a černým pepřem a opečeme ji na pánvi s trochou oleje z každé strany. Po opečení ji přesuneme do trouby a pečeme 15-20 minut.

3. Krok

Mezitím si připravíme houbovou omáčku. Na pánvi s trochou oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Když cibule lehce zhnědne, přidáme na kostky nakrájené houby.

4. Krok

Pokud je potřeba, do houbové směsi přidáme trochu vody, přidáme smetanu na vaření, sůl a černý pepř a všechno dobře promícháme. Omáčku necháme chvíli vařit na pánvi.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty