INZERCE
Zdroj: hanbr from Getty Images
Vepřová panenka s houbovou omáčkou
Nechte se unášet hebkou vlnou chuti s touto vepřovou panenkou, podávanou s hladkou a sametovou houbovou omáčkou. Ideální na večeři v socializaci nebo pro ty, kteří milují jemné a komplexní chutě.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Vepřová panenka
- 4 Kusy vepřová panenka
- 1 čajová lžička sůl
- 1 čajová lžička černý pepř
Houbová omáčka
- 500 gramy Hřiby
- 2 Kusy cibule
- 2 stroužky česnek
- 300 ml Smetana na vaření
- 1 čajová lžička sůl
- 1⁄2 čajová lžička černý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180°C.
2. Krok
Vepřovou panenku potřeme solí a černým pepřem a opečeme ji na pánvi s trochou oleje z každé strany. Po opečení ji přesuneme do trouby a pečeme 15-20 minut.
3. Krok
Mezitím si připravíme houbovou omáčku. Na pánvi s trochou oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Když cibule lehce zhnědne, přidáme na kostky nakrájené houby.
4. Krok
Pokud je potřeba, do houbové směsi přidáme trochu vody, přidáme smetanu na vaření, sůl a černý pepř a všechno dobře promícháme. Omáčku necháme chvíli vařit na pánvi.