INZERCE

Zdroj: FB: Lidové a netradiční recepty

Vepřová kýta na čerstvých houbách

Recept na vepřovou kýtu na čerstvých houbách s omáčkou. Krémová omáčka přidává skvělý kontrast a celkově je tohle jídlo, které se mi vždy povede a vždycky potěší.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg vepřové kýty Přidáno do
  • 500 g čerstvých hub Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 250 ml smetany na vaření Přidáno do
  • sůl a pepř dle chuti Přidáno do
  • thymian Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Začneme tím, že si očistíme houby a pokrájíme je na menší kousky. Pak si na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm zvolna orestujeme houby. Tento postup pomáhá uchovat jejich chuť a konzistenci.

2. Krok

Mezitím si omyjeme kýtu, osušíme a okořeníme solí a pepřem. Když jsou houby orestované, vyjmeme je z pánve a na stejném oleji opečeme maso ze všech stran, dokud se neudělá kůrka.

3. Krok

Zvláště pečlivě si pozorujme, abychom maso nepřepekl, jelikož by pak mohlo být příliš tuhé. Po opečení maso vyjmeme z pánve a necháme ho odpočívat.

4. Krok

Na stejné pánvi, kde jsme měli maso, si osmahneme nakrájenou cibuli s česnekem dozlatova. Přidáme zpět houby i maso a vše zalijeme smetanou na vaření.

5. Krok

Ztlumíme plamen na minimum, případně přendáme pánvi do trouby nastavené na 180 stupňů. Pokud máme, přidáme čerstvý tymián. Necháme dusit asi hodinu.

6. Krok

Po hodině zkontrolujeme, zda je maso měkké.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Oběd

2781 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Rýže

175 recepty

Saláty

264 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty